Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πρωϊνό με λιγότερες από 200 θερμίδες

Πρωϊνό με λιγότερες από 200 θερμίδες

Πρωϊνό! Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για ένα καλό ξεκίνημα και για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας!

Μερικοί άνθρωποι βέβαια λένε ότι δεν μπορούν να φάνε κάτι μόλις ξυπνήσουν αλλά, πιστέψτε με, είναι κι αυτό μια συνήθεια και μάλιστα πολύ ωφέλιμη.

Είτε ακολουθούμε κάποια δίαιτα είτε απλά προσέχουμε τη διατροφή μας, υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις για ένα νόστιμο αλλά χαμηλό σε θερμίδες πρωϊνό. Για να δούμε!

  1. Γιαούρτι με ακτινίδιο και bluberries

 Ένα ακτινίδιο = 42 θερμίδες, 100 gr στραγγιστό γιαούρτι 0% = 55 θερμίδες , 50gr blueberries = 29 θερμίδες

Σύνολο: 126 θερμίδες

Πολύ εύκολο, χαμηλό σε θερμίδες αλλά όχι και σε γεύση. Μπορείτε απλά να τα ανακατέψετε σε ένα μπώλ ή να τα κάνετε smoothie στο blender.

2.  Oμελέτα με γαλοπούλα, τυρί και σπανάκι

Ένα μεσαίο αυγό = 78 θερμίδες, 60 gr σπανάκι = 16 θερμίδες, μια φέτα γαλοπούλα με χαμ.λιπαρά = 20 θερμίδες, μια φέτα τυρί τοστ με χαμ. λιπαρά = 55 θερμίδες

Σύνολο: 169 θερμίδες

Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε ό,τι μπαχαρικά προτιμάτε. Αφού βράσετε λίγο τα κομμένα φύλλα σπανακιού σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Νόστιμο και χορταστικό.

3.   Μπανάνα με μέλι και τριμμένο μπισκότο

Μια μέτρια μπανάνα = 105 θερμίδες, 2 κουταλάκια μέλι (21γρ) = 32 θερμίδες, ‘ένα μπισκότο digestive light = 61 θερμίδες

Σύνολο: 198 θερμίδες

Κόβετε τη μπανάνα σε ροδέλες, περιχύνετε με το μέλι και προσθέτετε το μπισκότο θρυμματισμένο. Εναλλακτικά, μπορείτε να λιώσετε τη μπανάνα με το πιρούνι, να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων και να τη βάλετε πάνω στο digestive περιχύνοντας με μέλι.

4.   Ψωμί με βούτυρο και κανέλα

Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης (40gr) = 110 θερμίδες, 5gr βούτυρο (μαργανρίνη light) = 17 θερμίδες, 1 κουταλάκι κανέλα = 6 θερμίδες , 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη = 17 θερμίδες

Σύνολο: 150 θερμίδες

Αφού ζεστάνουμε το ψωμί στην τοστιέρα, αλοίφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Γίνετε αρωματικό και λαχταριστό!

5.   Ρυζογκοφρέτα με  πραλίνα “χωριό” ή μέλι

Δύο ρυζογκοφρέτες = 70 θερμίδες, 2 κουταλάκια πραλίνα “χωριό” (20gr) = 56 θερμίδες ή 2 κουταλάκια μέλι (21gr)= 32 θερμίδες

Σύνολο: 126 ή 102 θερμίδες

Αλοίφουμε τις ρυζογκοφρέτες και απολαμβάνουμε!

delicious breakfast – bread honey fruits and juice

6.   Γιαούρτι με νιφάδες βρώμης, σταφίδες και αμύγδαλα.

100gr γιαούρτι στραγγιστό 0% = 55 θερμίδες, σταφίδες 10gr = 30 θερμίδες, 4 αμύγδαλα = 28 θερμίδες, 20 gr νιφάδες βρώμης quacker = 72 θερμίδες

Σύνολο: 185 θερμίδες

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα υλικά μας και ρίχνουμε από πάνω θρυμματισμένα τα αμύγδαλα.

 

Εννοείται ότι μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες στο μισό και να έχετε ακόμη πιο light πρωϊνό! ΄Ολες οι συνταγές είναι πολύ γευστικές. Η μόνη που δεν έχω δοκιμάσει είναι η ομελέτα γιατί δεν τρώω αυγά! Προσπάθησα όμως να καλύψω όλα τα γούστα. Καλή μας απόλαυση!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.