Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να μείνετε πιστοί στην ισορροπημένη διατροφή σας

Πως να μείνετε πιστοί στην ισορροπημένη διατροφή σας

Αν κατι επηρέασε η ξάπλωση της πανδημίας και η νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, εκτός από όλες τις υπόλοιπες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και συμπεριφερόμαστε, είναι η διατροφή μας. Ειδικά αυτή την περίοδο, είναι πολύ εύκολο να περάσουμε τα όρια μιας ισορροπημένης δίαιτας και να υποκύψουμε σε πειρασμούς και διατροφικές ατασθαλίες. Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρήσουμε ένα καθημερινό υγιεινό διαιτολόγιο, χωρίς να στερούμαστε και να φοβόμαστε ότι επειδή μένουμε αρκετές ώρες στο σπίτι, η ζυγαριά μας θα ακολουθήσει… ανοδική πορεία.

Ποιοι λόγοι μας ωθούν να σταματήσουμε τη δίαιτά μας;

‘Οταν κάποιος έχει καταβάλει πολλή προσπάθεια και έχει κουραστεί από την αυστηρή τήρηση της δίαιτας, είναι επιρρεπής στο να τα παρατήσει. Οι τροφές και τα γεύματα που τρώμε όταν είμαστε στη φάση της απώλειας βάρους είναι πάνω κάτω τα ίδια με εκείνα που θα τρώμε και όταν περάσουμε στο στάδιο της συντήρησης. Γι΄αυτό θέλουμε ουσιαστικά να αποκτήσουμε νέες συνήθειες κι όχι να είμαστε σε mood συνεχούς στέρησης.

Για να μη βαρεθούμε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε.  Για παράδειγμα αν το πρόγραμμα διατροφής προτείνει κάποια συγκεκριμένα φαγητά για βραδινό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε ακριβώς το ίδιο φαγητό κάθε βράδυ.  Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να μην χάσουμε το ενδιαφέρον μας και να μην ξεφύγουμε από το πρόγραμμά μας.

  • Δοκιμάστε νέα φρούτα και λαχανικά.  Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λιγότερες θερμίδες από την αντίστοιχη ποσότητα πρωτεϊνούχων τροφών ή δημητριακών και είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες.  Αν μάθουμε να τρώμε με ευχαρίστηση μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, μπορούμε να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον μας, αλλά και να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία.

 

  • «Παίξτε» με τη σειρά και τη σύνθεση των γευμάτων. Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα γευμάτων είναι σχεδιασμένα να κατανέμουν σε περισσότερα μεγάλα και μικρά γεύματα το φαγητό, που είναι να καταναλώσετε στη διάρκεια της μέρας —ως ένα βαθμό για να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την πείνα σας αλλά και να διατηρήσετε τη σωματική και πνευματική σας ενέργεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να «παίξετε» λίγο με το πρόγραμμά σας. Το ποια ώρα της ημέρας θα καταναλώσετε τις θερμίδες σας έχει ελάχιστη σημασία, εφόσον δεν υπερβείτε την ημερήσια συνολική ποσότητα.

 

  • «Πειράξτε» τις αγαπημένες σας συνταγές.  Η ανία της δίαιτας μπορεί επίσης να κάνει την εμφάνισή της όταν δεν τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά επειδή δεν είναι συμβατά με τη δίαιτά σας.  Αλλά με τόσες συμβουλές και προτάσεις για παραλλαγές συνταγών που κυκλοφορούν μπορείτε —με λίγο πειραματισμό— να ικανοποιήσετε τη λαχτάρα σας για τα αγαπημένα σας φαγητά χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτά σας.

 

Υπομονή, επιμονή και θέληση. Και δίαιτα θα κάνουμε και την πανδημία θα διώξουμε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.