Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Stress: έξι γράμματα και πως να τα διαγράψετε από τη ζωή σας

Stress: έξι γράμματα και πως να τα διαγράψετε από τη ζωή σας

«Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω…» Θυμάστε το τραγούδι των Στρουμφ; Θα είναι για πάντα επίκαιρο νομίζω. Εσείς πως ξεκινάτε την εβδομάδα σας; Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ή έχοντας οργανωμένο πλάνο; Είναι πολύ βοηθητικό να έχουμε οργάνωση για όλη την εβδομάδα. Δεν είναι απλό αλλά σίγουρα διευκολύνει πολύ τη ζωή μας .

Τι προσπαθούμε να κάνουμε;

– Ξεκινάμε τη Δευτέρα μας από την…Κυριακή. Κάνουμε πρόγραμμα των υποχρεώσεων και λίστα με τις δουλειές μας, χωρισμένες σε ημέρες, με χρονοδιάγραμμα που, ιδανικά, θα πρέπει να τηρήσουμε.

– Επειδή όλες οι καλές νοικοκυρές ταλαιπωρούνται από τον εφιάλτη του «τι θα φάμε σήμερα;», σας προτείνω να φτιάχνετε εβδομαδιαίο μενού, βασισμένο στις προτιμήσεις της οικογένειάς σας αλλά και στο χρόνο που θα μπορείτε να αφιερώσετε στο μαγείρεμα βάσει του υπόλοιπου προγράμματος της ημέρας.

– Για να ξυπνάτε με όρεξη, ενέργεια, καλή διάθεση και ελάχιστο στρες καθημερινά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κοιμάστε καλά. Οπότε φροντίστε ο ύπνος να συμπεριλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμά σας και φροντίστε με επιμέλεια την υγιεινή του ύπνου (άνετο στρώμα και μαξιλάρι, ευχάριστη θερμοκρασία και ατμόσφαιρα δωματίου, όχι τηλεόραση, tablet ή κινητό για μια ώρα τουλάχιστον πριν κοιμηθείτε).

– Δοκιμάστε να βάζετε τις δύσκολες δουλειές και αποφάσεις πρώτες στην ημερήσια διάταξη, καθώς αυτό βοηθάει να γίνονται στην ώρα τους, με λιγότερο άγχος, αλλά και να λαμβάνετε ένα αίσθημα ικανοποίησης, φορτίζοντας τις μπαταρίες σας για τη συνέχεια της ημέρας.

– Να θυμάστε ότι δεν είστε ο …Ναπολέων, ο οποίος λέγεται ότι έκανε πολλά πράγματα ταυτόχρονα! Ένα ένα! Αυτό περιορίζει το στρες και σας κάνει πιο αποδοτικούς.

– Ξεπεράστε τη σκέψη ότι κάθε Δευτέρα είναι πάντα η χειρότερη μέρα της εβδομάδας και μην περιμένετε την Παρασκευή για να φορέσετε το ομορφότερο χαμόγελό σας. Σημασία δεν έχει το όνομα της ημέρας αλλά το πόσο έντονα θα την ζήσουμε!

– Κάθε πρωί κοιταχτείτε στον καθρέφτη και δώστε στον εαυτό σας αυτό που περιμένει . Την υπόσχεση ότι… είστε έτοιμοι για όλα και ότι θα τα καταφέρετε!

Καλή εβδομάδα λοιπόν! Να έχουμε έναν όμορφο μήνα γεμάτο υγεία, αγάπη, δημιουργία, ευτυχισμένες στιγμές και ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.