Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Θέλεις να χάσεις βάρος ή λίπος αλλά κάτι πάει λάθος;

Θέλεις να χάσεις βάρος ή λίπος αλλά κάτι πάει λάθος;

Πόσες δίαιτες έχεις κάνει μέχρι τώρα στη ζωή σου; Ακολουθείς σχεδόν κατά γράμμα τη δίαιτά σου αλλά δε φαίνεται να πετυχαίνεις το στόχο σου; Κάνεις υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να χάσεις το λίπος από συγκεκριμένα, δύσκολα σημεία όπως η περιοχή της κοιλιάς;

Κάτι φταίει. Ίσως οι μικρές παρασπονδίες, ίσως πάλι να είναι κάτι που δεν περνάει καν από το μυαλό σου. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που σαμποτάρουν κάθε σου προσπάθεια. Αν καταφέρεις να τις κόψεις, θα δεις το σώμα σου να αλλάζει χωρίς να χρειαστεί πολύς κόπος.

 

Fast food – έτοιμο φαγητό

Οι λόγοι είναι κατανοητοί. Μπορεί η δίαιτά σου να λέει μια σαλάτα caesar για μεσημεριανό, αλλά άλλο να τη φτιάξεις εσύ και άλλο να φας μια έτοιμη που θα περιέχει παχυντική σάλτσα, παρμεζάνα αντί για τυρί με λίγα λιπαρά και μπέικον.

Τσίχλες

Όσο κι αν ακούγεται παράλογο, όταν μασας τσίχλα αυξάνεται η παραγωγή γαστρικού υγρού με αποτέλεσμα να νιιώθεις το αίσθημα της πείνας και να θέλεις να τσιμπάς συχνότερα.

Τηγανιτά

Γνωρίζεις πιθανότατα ότι τα κορεσμένα λιπαρά συσσωρεύονται σε χρόνο ρεκόρ κι έτσι, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, τα τηγανιτά φαγητά θα προσθέσουν σταδιακά μερικά εκατοστά στην περιφέρεια ή στην περίμετρο της κοιλιάς.

Μαγιονέζα ή άλλες έτοιμες σάλτσες

Είναι μεν νόστιμες όλες αυτές οι σάλτσες, αλλά περιέχουν πολλά λιπαρά και ζάχαρη, κάτι που ίσως δεν ήξερες. Αν σου αρλεσουν πάρα πολύ και σου είναι απαραίτητες, αναζήτησε της light εκδοχές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Υπάρχουν μάλιστα ορισμένες 0% που είναι αρκετά γευστικές για υποκατάστατα.

Αλμυρές τροφές

Έχουμε ξαναπεί ότι το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και σαμποτάρει τη δίαιτά σου. Γι΄αυτό αντικατέστησε το αλάτι με κάποιο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και προσπάθησε να κάνεις το φαγητό πιο νόστιμο με άλλα καρυκεύματα. Πατατάκια, ξηροί καρποί, έτοιμα γεύματα κλπ περιέχουν επίσης αρκετές θερμίδες, εκτός από νάτριο και λιπαρά οξέα, άρα με μέτρο εώς καθόλου μέχρι να φτάσεις το επιθυμητό βάρος.

Αλκοόλ

Το ποτό περιέχει πολλές, αλλά κενές θερμίδες. Δεν προσφέρει θρεπτικά συστατικά, δε σε χορταίνει και σε παρασύρει στην κατανάλωση διάφορων συνοδευτικών που συνήθως δεν είναι στικς από καρότο ή αγγουράκι. Άρα παχαίνεις εύκολα και …αποτελεσματικά!

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη. Ακόμη και τα light ή zero όμως περιέχουν το ανθρακικό που μας φουσκώνει.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη μεταβολίζεται σε λίπος. Όλα τα γλυκά, τα ροφήματα, οι καφέδες που περιέχουν ζάχαρη ή σιρόπι, είναι πλούσια σε θερμίδες. Όμως και τα γλυκαντικά, πλην της βιολογικής στέβιας, μπορεί να αυξήσουν την εναπόθεση λίπους στην κοιλιακή χώρα. Προσοχή λοιπόν.

 

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Όλες οι νόστιμες λιχουδιές, όπως μπισκότα, γκοφρέτες, κρουασάν, προϊόντα ζύμης, περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες αλλά και πολλά λιπαρά. Επίσης αν το σκεφτείς, οι θερμίδες που σου παρέχουν είναι πάρα πολλές συγκριτικά με το αίσθημα πληρότητας που προκαλούν. Για παράδειγμα ένα μπισκότο με σοκολάτα μπορεί να έχει 80 θερμίδες, αλλά για να χορτάσεις θα χρειαστείς τουλάχιστον τρία. Ενώ δύο μήλα θα σου δώσουν περίπου 100 θερμίδες και θα νιώθεις ότι έχεις φουσκώσει!

 

Γενικά, ακόμη και να μην έχεις περιττά κιλά, πιθανόν να παρατηρείς ότι θα μπορούσες να έχεις λιγότερο “φούσκωμα”, είτε αυτό είναι λόγω εναπόθεσης λίπους είτε είναι λόγω μετεωρισμού. Δοκίμασαι να κόψεις μερικά από τα παραπάνω και θα δεις πόσο θα σε βοηθήσει. Χωρίς άγχος πάντα και με αγάπη για το σώμα σου. Στόχος δεν είναι να συμμετέχουμε στο επόμενο GNTM ως μοντέλα, αλλά να γίνουμε πιο υγιείς, αφου το σπλαχνικό λίπος επιβαρύνει και την καρδιακή μας λειτουργία!

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.