Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Κάψτε θερμίδες χωρίς γυμναστική

Κάψτε θερμίδες χωρίς γυμναστική

Είναι γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φανατικοί με την άσκηση, τα γυμναστήρια και τα σπορ. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς πως μπορεί να χάσει κιλά χωρίς να καταπιεστεί.

Δύσκολή και συχνή ερώτηση για όσους δεν τρελαίνονται με τη γυμναστική ή θα ήθελαν να την αποφύγουν, αν και είναι απαραίτητη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση του σώματος.

Στην περίπτωση αυτή χρειαζόμαστε ορισμένα tips που κάνουν το μεταβολισμό να δουλεύει πολύ καλά και βοηθούν σημαντικά στο κάψιμο θερμίδων ανεξάρτητα από τις ώρες γυμναστικής. Δες λοιπόν τί μπορείς να κάνεις:

  1. Περπάτησε: Άσε το αυτοκίνητο και τα μέσα για τις κοντινές αποστάσεις. Προτίμησε να περπατήσεις μέχρι το μετρό αντί να πάρεις λεωφορείο ή μέχρι το σημείο που έχεις δώσει ραντεβού. Απλά θα χρειαστεί να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα.
  2. Μη χάνεις πρωινό: Η λήψη ενός πλούσιου και ισορροπημένου πρωινού που περιέχει τη σωστή αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών (σύνθετους υδατάνθρακες, άπαχη πρωτεΐνη και ωφέλιμα λιπαρά οξέα), βοηθά το σώμα να καίει περισσότερους υδατάνθρακες και λίπος κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  3. Μην γυαλίζεις το πιάτο σου: Πρέπει να αφήνεις το 25% του φαγητού στο πιάτο σου σε κάθε γεύμα. Φύλαξε το υπόλοιπο για την επόμενη μέρα. Αν φυσιολογικά λαμβάνεις 2.000 θερμίδες την ημέρα, με αυτό τον τρόποθα έχεις 500 θερμίδες λιγότερες.
  4. Εμπλούτισε τα γεύματά σου με μπαχαρικά: Έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την οξείδωση του λίπους, να συρρικνώνουν τους λιπώδεις ιστούς και να ενθαρρύνουν το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες. Πασπάλιζε με κανέλα και πιπέρι καγιέν τα πιάτα σου και θα το δεις να συμβαίνει.
  5. Προτίμησε πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα με λίγες ποσότητες τροφών: Αρκεί οι τροφές να μην περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Αυτό το αποτελεσματικό τέχνασμα, βοηθά να χαλιναγωγείς την όρεξή σου έχοντας διαρκώς το στομάχι σου διαρκώς μισογεμάτο.
  6. Θωράκισε τα οστά σου: Τα άτομα με υψηλότερη οστική πυκνότητα μεταβολίζουν τη ζάχαρη και το λίπος ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Πώς μεταφράζεται αυτό στο πιάτο σου; Κατανάλωνε πολλά μπρόκολα, κρεμμύδια, σολομό και ελαιόλαδο.
  7. Πέσε για ύπνο νωρίς: Υιοθετώντας μια ρουτίνα βραδινού ύπνου που ξεκινά από τις 11 μ.μ. και διαρκεί έως τις 7 με 8 π.μ., ο μεταβολισμός αυξάνεται μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.
  8. Σταμάτησε τη συνήθεια του αναψυκτικού: Ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 150 με 180 θερμίδες. Αν πίνεις 2-3 την ημέρα τότε παίρνεις αρκετές θερμίδες. Σβήσε τη δίψα σου με νερό και θα γλυτώσεις 540 θερμίδες.
  9. Μάσησε μια τσίχλα: Εδώ καλό  είναι να φροντίσεις για τσίχλα δίχως ζάχαρη. Μασάς τσίχλα, αποφεύγεις τις κακοτοπιές και το τσιμπολόγημα και καις 11 θερμίδες περισσότερες την ώρα.

Η γυμναστική καίει θερμίδες! Για όσους όμως δεν τρελαίνονται να τρέχουν πάνω σε διάδρομους και ελλειπτικά στο γυμναστήριο, οι παραπάνω τρόποι θα βοηθήσουν στην καύση θερμίδων χωρίς γυμναστική!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.