Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μήπως τελικά διψάς αλλά νομίζεις ότι πεινάς;

Μήπως τελικά διψάς αλλά νομίζεις ότι πεινάς;

Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να συγχέει τη δίψα με την πείνα! Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων νιώθουν ότι πεινούν ενώ στην ουσία διψούν, αφού και τα δύο στέλνουν το ίδιο μήνυμα στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να κάνουν το στομάχι μας να…γουργουρίζει και εμάς να τρέχουμε στο ψυγείο, στο περίπτερο ή στο ζαχαροπλαστείο.

Ένα ποτήρι νερό μπορεί, τις περισσότερες φορές, να εξαλείψει το αίσθημα της πείνας. Ακόμη κι εκείνη την ενοχλητική μεταμεσονύχτια λιγούρα, που μας κάνει να τσιμπολογάμε ότι βρούμε, μπορεί να την ελέγξει σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων.

Το ζήτημα είναι να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει πότε ο οργανισμός μας είναι αφυδατωμένος και αναζητά την ενυδάτωση και πότε χρειάζεται φαγητό. Το μυστικό είναι όταν νιώθει κανείς πεινασμένος, ειδικά αν έχει φάει πριν από μερικά λεπτά, να πιει ένα ποτήρι νερό και να περιμένει περίπου 10 λεπτά. Αν μετά νιώσει ότι η πείνα “εξαφανίστηκε”, σημαίνει ότι απλά διψούσε!

Μια μικρή αλλαγή στη συχνότητα κατανάλωσης νερού μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στη διατήρηση του ιδανικού βάρους, αλλά και στη θετική ψυχολογία, στην ευεξία, και στη διατήρηση της καλής υγείας.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η συμπεριφορά μας σε θέματα διατροφής είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, αφού μιλάμε για συνήθειες που έχουν ριζώσει στη μνήμη μας και έτσι προβάλλονται σθεναρές αντιστάσεις στην οποιαδήποτε αλλαγή.

Σίγουρα υπάρχουν τεχνικές και δεξιότητες, που μπορεί να διδαχθεί κανείς για ν’ αλλάξει μερικές μικρές καθημερινές συνήθειες με πιο υγιεινές, χαρίζοντας στον εαυτό του μεγάλα οφέλη για την υγεία και τη διάθεσή του. Αναζητήστε λοιπόν αυτή την αλλαγή και κάντε ένα μεγάλο δώρο σε εσάς. Το αξίζετε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.