Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

΄Ωρα για αποτοξίνωση

΄Ωρα για αποτοξίνωση

Τι φάγατε τις προηγούμενες ημέρες; Τι ρωτάω… Αυτή η ερώτηση είναι εντελώς λάθος. Τι δε φαγατε; Όλοι φάγαμε τα πάντα και τώρα στο μυαλό μας τριγυρίζει μια λέξη: αποτοξίνωση. Ειδικά μετά από μια τέτοια περίοδο υπερκατανάλωσης φαγητού και γλυκών, όπως οι γιορτές των Χριστουγάννων. Προλαβαίνουμε, υποτίθεται, ως την Πρωτοχρονιά, δηλαδή τον δεύτερο γύρο κρεπάλης.

Η εντύπωση που μας δημιουργείται είναι ότι μια μικρής διάρκειας αποτοξίνωση «καθαρίζει» τον οργανισμό μας από τις λεγόμενες τοξίνες ως δια μαγείας. Εκτός από δίαιτες, υπάρχουν στην αγορά και διάφορες συσκευές, χάπια και πολλά άλλα προϊόντα που υπόσχονται το ίδιο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δίαιτες αποτοξίνωσης που υποστηρίζουν ότι μπορούν να επιτύχουν γρήγορη απώλεια βάρους, βελτιωμένη πέψη, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, εξάλειψη της κυτταρίτιδας, δυνατά μαλλιά και λαμπερό δέρμα. Τέτοιες δίαιτες μπορεί να έχουν διάρκεια μια ή και περισσότερες ημέρες. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν κατανάλωση μόνο φρούτων και λαχανικών, χωρίς γαλακτοκομικά και δημητριακά προϊόντα, άλλες κατανάλωση περιορισμένου εύρους τροφίμων, αποφυγή της καφεΐνης και του αλκοόλ καθώς και κατανάλωση ροφημάτων ή σκευασμάτων αποτοξίνωσης.

Η νηστεία ή οι αυστηρές δίαιτες αποτοξίνωσης περιορίζουν την κατανάλωση θερμίδων αλλά και σημαντικών θρεπτικών συστατικών για την υγεία και την ευεξία. Μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά αυτή η απώλεια είναι σε μεγάλο βαθμό νερό και γλυκογόνο (αποθήκη υδατανθράκων του οργανισμού) και όχι λίπος. Πολύ συχνά, όταν ακολουθούμε ένα αυστηρό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, εμφανίζεται κούραση και ζάλη καθώς και απώλεια της ενέργειάς μας. Το χειρότερο όλων είναι ότι εάν, μετά το τέλος του προγράμματος, επιστρέψουμε στις παλιές διατροφικές μας συνήθειες, είναι πιθανό να επανακτήσουμε άμεσα το βάρος που χάσαμε.

Εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει δικούς του μηχανισμούς και όργανα, όπως οι νεφροί, το ήπαρ, το έντερο και το δέρμα, για να κάνει «αποτοξίνωση» και να αποβάλλει συνεχώς τις άχρηστες ουσίες και τοξίνες όπως το αλκοόλ, προϊόντα μεταβολισμού των τροφών, νεκρά κύτταρα, τοξίνες βακτηρίων, φάρμακα, χημικά, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η συζήτηση για αποτοξίνωση είναι λίγο ανούσια. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν δεν υπάρχουν φάρμακα, ροφήματα ή συσκευές που κάνουν μαγικά, αφού αυτή τη δουλειά την κάνει ο ίδιος μας ο οργανισμός.

Η μόνη επιτυχημένη συνταγή για παραμείνει κάποιος υγιής είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση. Δεν είναι τυχαίο το ότι η μεσογειακή πυραμίδα διατροφής είναι το καλύτερο διατροφικό μοντέλο παγκοσμίως. Αν θέλουμε να έχουμε απώλεια σωματικού βάρους, μπορούμε απλούστατα να μειώσουμε την μερίδα μας και να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα.

Εξυπακούεται ότι είναι πολύ σημαντική η αποφυγή του καπνίσματος όπως και ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, ο επαρκής ύπνος και η καλή ενυδάτωση ώστε να μπορούμε να αισθανθούμε πιο υγιείς και με περισσότερη ενέργεια. Το βασικό είναι να απολαμβάνουμε το κάθε μας γεύμα. Άρα προσπαθούμε να επιλέγουμε σωστά ότι τρώμε για να νιώθουμε πάντα ανάλαφροι, γεμάτοι υγεία και ευεξία!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.