Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Έχετε νεύρα; Τρεις λόγοι που χαλούν τη διάθεση και δεν τους φαντάζεστε

Έχετε νεύρα; Τρεις λόγοι που χαλούν τη διάθεση και δεν τους φαντάζεστε

Μπορεί να συναντηθήκατε μόλις με κάποιον που αντιπαθείτε σφόδρα ή να σας ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος και τα νεύρα σας να χτύπησαν κόκκινο, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι λόγοι υπεράνω υποψίας που μπορεί να κρύβονται πίσω από τον εκνευρισμό σας και σας τους παρουσιάζουμε.

Τρώτε πολλές πρωτεΐνες

Οι πρωτεϊνικές δίαιτες στερούνται υδατανθράκων, που αποτελούν το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου καθώς και την «πρώτη ύλη» της σεροτονίνης, της «ορμόνης της ευχαρίστησης». Όταν η διατροφή στερείται υδατανθράκων, τότε είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί άμεσα η ψυχική διάθεση με συμπτώματα όπως ο εκνευρισμός και η ευερεθιστότητα. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται συνήθως μετά από την πρώτη εβδομάδα πρωτεϊνικής διατροφής. Ωστόσο είναι διαπιστωμένο ότι η κατανάλωση υδατανθράκων (π.χ., φρούτα, ψωμί, μακαρόνια) μπορεί να προκαλέσει άμεσα την υποχώρηση αυτών των συμπτωμάτων και τη βελτίωση της διάθεσης.

Επιλέγετε επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, κυρίως γλυκά και αρτοσκευάσματα, οδηγούν σε γρήγορη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και σε άμεση τόνωση της ενεργητικότητας. Ωστόσο στη συνεχεία το σάκχαρο μειώνεται εξίσου απότομα, γεγονός που τελικά μας εξαντλεί και οδηγεί σε σωματική και πνευματική κούραση. Για να αποφύγουμε τα σκαμπανεβάσματα της ενεργητικότητας και της διάθεσής μας καλό είναι να προτιμάμε σύνθετους υδατάνθρακες όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης.

 

Κάνετε καθιστική ζωή

Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσει τόσο το σώμα μας όσο και τη διάθεσή μας. Εάν συνηθίζατε να είστε πιο δραστήριοι και κινητικοί και τώρα για κάποιο λόγο έχετε μια πιο στάσιμη ζωή μην εκπλαγείτε αν νιώθετε σαν το θηρίο στο κλουβί γεμάτοι εκρήξεις θυμού και ξεσπάσματα. Είναι γνωστό ότι η άσκηση σχετίζεται με την αυξημένη έκκριση σεροτονίνης και  ενδορφινών, που θεωρούνται οι ορμόνες της ευχαρίστησης, ενώ το τρέξιμο έχει φανεί ότι έχει ισχυρή αντικαταθλιπτική δράση.

 

Πηγή: ygeiamou.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.