Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

World Cancer Day: “I am and I will”

World Cancer Day: “I am and I will”

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου. Σκοπός η αύξηση της επαγρύπνησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου παγκοσμίως.
Με σύνθημα «I am and I will» για το 2020, η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC)  γιορτάζει την 20η επέτειο από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, και έχει σκοπό  να μας εμπνεύσει και να μας κινητοποιήσει όλους ως άτομα να αναλάβουμε δράση αλλά και να προτρέψει την υγειονομική κοινότητα και τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν την ενημέρωση και την πρόσβαση του πληθυσμού στην πρώιμη διάγνωση της νόσου, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η επιβίωση των ασθενών.
“Καρκίνος”: μία ομάδα ασθενειών που έχουν σχέση με την αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε άλλα μέρη του σώματος. Δε θα σταθώ στον ορισμό της λέξης ούτε στα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία που μπορεί ο καθένας μας να διαβάσει. θα ήθελα όμως να τονίσω ότι οι εξελίξεις τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία της μάστιγας αυτής είναι ραγδαίες. Μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε έγκαιρη διάγνωση, που είναι πολύ σημαντική στην πλειονότητα των καρκίνων αλλά και σωστή θεραπεία. 

Εύχομαι να υπάρξει η μέρα εκείνη όπου η λέξη καρκίνος θα είναι άγνωστη σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης!!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.