Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Self-bullying

Self-bullying

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το bullying στα σχολεία και όχι μόνο. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι υφίσταται ο όρος Self-bullying! Για φαντάσου! Να κάνεις bullying στον ίδιο σου τον εαυτό! Κι όμως… δεν είναι κάτι σπάνιο. Πόσες φορές μιλάμε άσχημα για εμάς, μας υποτιμούμε, μας κατακρίνουμε, μας μαλώνουμε, μας τιμωρούμε…
«Πως είμαι έτσι; Το δέρμα μου είναι χάλια.»
«Πως περιμένω να πάρω αυτή τη δουλειά; Με τι προσόντα;»
«Κοίτα, πάλι βλακείες κάνω. Αμάν. Πόσο χαζή είμαι πια;»
«Τι; Ένα κιλό πήρα! Είμαι πολύ χοντρή!»
«Ούτε καλή μαμά δεν είμαι. Δεν αντέχω πια τον εαυτό μου!»
«Δε θα βρω ποτέ το άλλο μου μισό. Δεν το αξίζω μάλλον.»


Είπα αρκετά; Σας θύμισα κάτι μήπως; Τι κακό κι αυτό! Μα είναι δυνατόν να μιλάμε στον εαυτό μας όπως θα μιλούσαμε σε κάποιον που δεν αγαπάμε, που δεν χωνεύουμε καθόλου; Σκεφτείτε το λίγο. Πως μιλάτε στους δικούς σας; Στους φίλους σας. Σε αυτούς που εκτιμάτε, αγαπάτε, θαυμάζετε… Τι μας έκανε λοιπόν ο μόνος που θα έπρεπε να λατρεύουμε πρώτα και πάνω από όλα και όλους; Γιατί δηλαδή να ακούει και να υπομένει όλα αυτά τα υποτιμητικά και αρνητικά σχόλια; Και πως αντιδρά ασυναίσθητα ο κακόμοιρος εαυτούλης;
Καιρός να σταματήσουμε. Να αλλάξουμε τρόπο που…μας βλέπουμε και μας μιλάμε. Πως; Υπάρχουν κάποιοι τρόποι. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!
1. Βάλτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας σε προτεραιότητα! Επειδή κάθε μέρα τρέχουμε σαν τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, δεν έχουμε χρόνο για να φροντίσουμε εμάς. Έτσι νιώθουμε μονίμως εξαντλημένοι και παραμελημένοι.
2. Να σας υπενθυμίζετε τα καλά σας στοιχεία, τα ταλέντα και τις αρετές σας. Σίγουρα έχετε και αξίζει να τα μνημονεύετε και να σας…θαυμάζετε γι΄αυτά.
3. Μην αναλώνεστε στη σύγκριση με τους γνωστούς και τους φίλους σας. Μπορεί να θαυμάζετε τις φωτογραφίες και τη ζωή τους στα social media αλλά να θυμάστε ότι βλέπετε μέρος της πραγματικότητας και οι συγκρίσεις δεν ωφελούν.
4. Κάντε ένα απολογισμό των καθημερινών σας επιτευγμάτων και επιβραβεύστε τον εαυτό σας γι΄αυτά. Σκεφτείτε τι πετύχατε και πόσο πιο κοντά σας φέρνει στους στόχους σας.
5. Μάθετε να ζητάτε συγνώμη στον εαυτό σας. Κάθε φορά που μιλάτε άσχημα ή φέρεστε άσχημα στον εαυτό σας, αναλογιστείτε αν αυτό που είπατε ή κάνατε έχει κάποια βάση και αν σας βοηθάει σε κάτι. Εάν όχι, τότε μην παραλείψετε να ζητήσετε συγνώμη.
6. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, κάνοντας πράγματα για εσάς με ..εσάς. Μια περιποίηση προσώπου, μια βόλτα μόνοι σας, ένα μάθημα υποκριτικής που τόσο θέλατε.
7. Υιοθετείστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας. Θα αρχίσετε να νιώθετε ανάλαφροι, υγιέστεροι και η ευεξία θα βελτιώσει τη διάθεση και την αυτοεκτίμησή σας.
8. Αποδεχθείτε τα λάθη και τις αποτυχίες σας. Δείτε τα ως μαθήματα από τα οποία έχετε την ευκαιρία να μάθετε και να βελτιωθείτε ακόμη περισσότερο.
Βάλτε σίγαση στην εσωτερική φωνή που ξέρει να κάνει μόνο αρνητική κριτική και να δηλητηριάζει τη σχέση σας με τον εαυτό σας. Κι όταν την ακούτε, φιλτράρετε καλά αυτά που σας λέει! Να θυμάστε ότι όταν εσείς δεν φέρεστε καλά στον εαυτό σας δεν μπορείτε να απαιτείτε από τους άλλους να σας φέρονται καλά. Οπότε λάβετε τα μέτρα σας και αναλάβετε δράση!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.