Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

In a world full of copies, be an original

In a world full of copies, be an original

Θα μιλήσω με την ιδιότητα της ιατρού σήμερα. Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, άρχισαν να προωθούνται στην αγορά τα αντίγραφα φαρμάκων. Και μάλιστα θεσπίστηκε νομοθετική τροπολογία που υποχρέωνε τους ιατρούς να συνταγογραφούν μεγαλύτερο ποσοστό γεννόσημων, όπως λέγονται, ώστε να μειωθεί το κόστος. Πολλά από αυτά είναι ποιοτικά και πληρούν από κάθε άποψη τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Άλλα πάλι είναι ακατάλληλα και αποδεικνύονται ανεπαρκή.

Με το παράδειγμα αυτό θέλω να τονίσω ότι σίγουρα η αυθεντικότητα είναι μια εγγύηση. Δεν είναι καθόλου εύκολο φυσικά να είναι κανείς αυθεντικός όταν βομβαρδίζεται με μηνύματα που τον προτρέπουν να μιμηθεί είτε καλά είτε λιγότερο καλά πρότυπα που αφορούν στην εμφάνιση, στις συμπεριφορές, στις επιλογές. Σκοπός υποτίθεται πως είναι να μας βοηθήσουν να προβληθούμε, να ξεχωρίσουμε, να επιβληθούμε στον περίγυρό μας βελτιώνοντας την εξωτερική μας εμφάνιση και τα ποσοστά αποδοχής από γνωστούς και μη. Τα λανθασμένα πρότυπα, οι συνεχείς, χειριστικές διαφημίσεις και η καθοδηγούμενη ζωή που ζούμε δεν μπορούν όμως παρά να μας μεταμορφώσουν σε κάτι άλλο από τον πραγματικό μας εαυτό.

Η μάχη των social media, η αλλαγή των σχέσεων, η μετάλλαξη των αξιών και οι ρυθμοί στους οποίους κινούνται οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας, μας παρασύρουν πολλές φορές και είναι πολύ δύσκολο να μην καμφθούν οι αντιστάσεις μας. Το παραδέχομαι ότι ακόμη και ο πιο ισχυρός χαρακτήρας μπορεί να κλονιστεί και να παρασυρθεί. Γι΄αυτό είναι πραγματικά σημαντικό να κάνουμε συχνά την αυτοκριτική μας και τον επαναπρσδιορισμό της πορείας μας, αφού όλοι μπορεί να ξεφύγουμε κάποια στιγμή.

Πόσο όμορφο θα ήταν αν υπήρχε μια μαγική συνταγή για να μείνουμε αυθεντικοί για πάντα. Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε ότι γεννηθήκαμε για να ζήσουμε τη δική μας ζωή και όχι τη ζωή κάποιου άλλου; Εκτός αυτού τα αντίγραφα, όσο πιστά κι αν είναι, διακρίνονται. Και ποτέ δεν αρέσουν όσο τα πρωτότυπα ακριβώς γι΄αυτό το λόγο. Δεν αρνούμαι ότι μπορούμε να διδασκόμαστε και να παίρνουμε θετικά στοιχεία από ανθρώπους που θαυμάζουμε για οποιονδήποτε λόγο. Άλλο αυτό κι άλλο να προσπαθούμε να γίνουμε πιστά αντίγραφα. Η αυθεντικότητα, με τα όποια ελαττώματα ή ψεγάδια, είναι όμορφη, μοναδική και ξεχωριστή. Μην ξεχνάτε το πολύ όμορφο quote : « Κανείς δεν είναι εσύ κι αυτή είναι η δύναμή σου.»

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.