Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οι «αντιρρησίες» και τα συχνότερα επιχειρήματά τους.

Οι «αντιρρησίες» και τα συχνότερα επιχειρήματά τους.

Μπορεί τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από πληροφορίες, μελέτες, πορίσματα εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων που αφορούν στην πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης, συνεχίζουν όμως να υπάρχουν ορισμένοι τολμηροί και αμετανόητα ανεύθυνοι αντιρρησίες. Τα επιχειρήματά τους είναι γνωστά και φυσικά καταρρίπτονται πανεύκολα, καθώς δε χρειάζονται γνώσεις ιατρικής αλλά κοινή λογική και ενημέρωση για να κατανοήσουμε και να εφαρμόσουμε ό,τι απαιτείται για την διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του κορωνοϊού.

Επιχείρημα Νο1: Ο κορωνοϊός είναι σαν μια απλή γρίπη. Θα περάσει.

Ο ιός της γρίπης και ο κορωνοϊός μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο, γι΄αυτό και τα μέτρα προφύλαξης είναι ίδια ( πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, κάλυψη του στόματος κατά το βήχα ή το φτάρνισμα κλπ). Έχουν επίσης παρόμοια συμπτώματα.
Όμως υπάρχουν βασικές διαφορές. Για τη γρίπη υπάρχει εμβόλιο και ειδική αντιιϊκή θεραπεία ενώ για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο. Έτσι δεν προφυλάσσονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν έχει εμβολιαστεί κανείς και εάν κάποιος νοσήσει δεν υπάρχει θεραπεία που θα κάνει ηπιότερα τα συμπτώματα και ταχύτερη την ανάρρωση.

Με τα στοιχεία που έχουμε ως σήμερα, περίπου 20% των ατόμων που θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό θα εμφανίσουν σοβαρή δύσπνοια και πνευμονία που απαιτεί νοσηλεία ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των προσβληθέντων από τον ιό της γρίπης είναι περίπου 2%. Το ποσοστό θνησιμότητας εξάλλου είναι περίπου στο 1-4% ενώ για τη γρίπη είναι περίπου 0,1%.

Επιχείρημα Νο2: Είμαι υγιής. Δεν κινδυνεύω από τον κορωνοϊό.

Είστε πραγματικά τόσο υγιείς όσο πιστεύετε; Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν υποκλινικά προβλήματα υγείας, τα οποία διαγιγνώσκονται με κάποια αφορμή, όπως για παράδειγμα αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Σίγουρα τα άτομα άνω των 30 ετών εμφανίζουν εντονότερη συμπτωματολογία και όσο αυξάνεται η ηλικία είναι πιο πιθανό η λοίμωξη από κορωνοϊό να απαιτήσει νοσηλεία στο νοσοκομείο, στη μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά και αποβεί θανατηφόρα.

Το ποσοστό θνησιμότητας, όπως αναφέρθηκε είναι περίπου στο 1-4%. Αυτό σημαίνει ότι αν πεθαίνει ένας στους εκατό ασθενείς, κάποιος από αυτούς μπορεί να ανήκει στο φιλικό, ευρύτερο συγγενικό ή και οικογενειακό σας περιβάλλον. Ίσως να είστε εσείς ο φορέας που μετέδωσε τον κορωνοϊό σε κάποιον δικό σας που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη λοίμωξη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: https://alltogethercy.com/οι-αντιρρησίες-και-τα-συχνότερα-επι/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.