Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

6 συστατικά των καλλυντικών που πρέπει να αποφεύγουμε

6 συστατικά των καλλυντικών που πρέπει να αποφεύγουμε

Οι γιορτινές μέρες σχεδόν πέρασαν. Το δέρμα μας σίγουρα ταλαιπωρήθηκε λίγο περισσότερο με το βραδινό μακιγιάζ για τις εξόδους μας αυτή την περίοδο. Τώρα ήρθε η ώρα για ανανέωση και σωστή περιποίηση του προσώπου μας, με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα.

Γνωρίζουμε όμως όλοι μας τι πρέπει να προσέχουμε και να ψάχνουμε ανάμεσα στα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες των καλλυντικών μας; Και ποια είναι αυτά τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγουμε ή να χρησιμοποιούμε με φειδώ; Για να δούμε.

1. Parabens: Αν και κάνουν τα προϊόντα να διαρκούν περισσότερο, είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Έχουν ενοχοποιηθεί για την πρόκληση ορμονικών διαταραχών, υπογονιμότητα και καρκίνου του μαστού. (Η ουσία phenoxyethanol ανήκει στην ίδια κατηγορία).

2. Ρετινόλη: Καλό θα είναι να περιορίσετε τη χρήση προϊόντων με ρετινόλη, διότι καθιστά το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Επίσης απαγορεύεται η χρήση της σε εγκύους διότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA και να επιταχύνουν την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

3. Μόλυβδος: Συνήθως δεν αναγράφεται στις ετικέτες αλλά περιέχεται σε πολλά eyeliner και lipstick, όπως έχει αποδειχθεί σε διάφορους ελέγχους. Προκαλεί καρκινογένεση οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

4. Αλουμίνιο: Πλέον κυκλοφορούν πολλά αποσμητικά και shower gel χωρίς αλουμίνιο. Δε είναι σαφής ο λόγος που τονίζεται τόσο με την ένδειξη aluminium free, αλλά σίγουρα θεωρήθηκε επιβλαβές, παρά την ιδιότητά του να μειώνει την εφίδρωση.

5. Shea butter: Το βούτυρο καριτέ δεν είναι επικίνδυνο. Όμως καλό είναι να το αποφεύγετε αν έχετε λιπαρό δέρμα διότι μπορεί να αποφράξει τους πόρους του δέρματος καθώς επίσης να το κάνει ακόμη πιο λιπαρό.

6. Βιταμίνη Ε: Αν και ακούγεται ως ένα πολύ καλό συστατικό, μπορεί να αυξήσει τη λιπαρότητα του δέρματος σας αλλά και να προκαλέσει ερεθισμούς και εξανθήματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διαλέξτε τα προϊόντα ομορφιάς που θα χρησιμοποιήσετε μετά από ενδελεχή έρευνα. Εμπιστευτείτε μόνο ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα. Μη ρισκάρετε. Η υγεία μας είναι το πιο σημαντικό αγαθό για όλους μας και πρέπει να την φροντίζουμε καθημερινά.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.