Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

10 ήσυχα ελληνικά νησιά για ήρεμες και χαλαρές διακοπές

10 ήσυχα ελληνικά νησιά για ήρεμες και χαλαρές διακοπές

Βαρεθήκατε τη βαβούρα και τον συνωστισμό στους in προορισμούς; Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα λιγότερο δημοφιλή νησιά όπου μπορείτε να περάσετε ήρεμες διακοπές είτε ολομόναχοι είτε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Θα δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις για όσους προτιμούν να μείνουν μακριά από την έντονη νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν αρκετά απομονωμένα, μικρά και ήσυχα νησάκια, γεμάτα παραλίες -στολίδια της Ελλάδας που παρά το γεγονός που εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

1. Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από τέσσερα νησιά, (Το Άνω Κουφονήσι, Το Κάτω, η Κέρος και το Γλαρονήσι) αλλά µόνο το ένα είναι κατοικημένο. Το Πάνω Κουφονήσι ή απλώς Κουφονήσι. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνός προορισμός κυρίως για Έλληνες. Είναι ιδανικό μέρος για εκείνους που επιλέγουν πιο εναλλακτικούς τρόπους διακοπών και προτιμούν να κατασκηνώνουν στις καταπληκτικές παραλίες του νησιού. Στα Κουφονήσια οι ντόπιοι στην πλειοψηφία τους ασχολούνται ακόµα και ζουν αποκλειστικά από την αλιεία. Η ζωή κυλάει αργά στα χρυσές αµµουδιές και το απέραντο γαλάζιο και της θάλασσας και του ουρανού.

2. Σχοινούσα

Η Σχοινούσα (το νησί του Ήλιου) είναι ένα από τα ομορφότερα μικρά νησάκια του Αιγαίου. Ανήκει στο σύμπλεγμα των μικρών Κυκλάδων και διοικητικά στο Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων. Συνορεύει με τη Νάξο, την Ηρακλειά, τα Κουφονήσια και την Κέρο. Eίναι ένα νησί όπου μπορεί κάποιος να χαρεί την υπέροχη θάλασσα κολυμπώντας σε μια από τις 18 πανέμορφες παράλιες της. Μπορεί επίσης να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές της πεζοπορώντας, να ζήσει μια αξέχαστη βραδιά σε μια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως πανηγύρι της Παναγιάς της Ακαθής στις 15 Αυγούστου, να γευτεί τα υπέροχα ντόπια φαγητά της και τα φρέσκα ψάρια. Ο µόνος οικισµός είναι µόλις 2 χλµ. µε τα πόδια πάνω από το µικρό λιµάνι. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δηµοφιλής προορισµός αρκετών επωνύµων.

3. Λέρος


Η Λέρος είναι το νησί της Άρτεµης. Δεν θεωρείται τουριστικός προορισμός αλλά διακρίνεται για την παρθένα φυσική οµορφιά και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν διαφορετικές εμπειρίες στις διακοπές και ήσυχες, ξεκούραστες µέρες. Οι λάτρεις των καταδύσεων θα αγαπήσουν το νησί, αφού έχει ναυάγια αλλά και φυσική ομορφιά που είναι ιδανική για εξερεύνηση. Μην ξεχάσετε να επισκεφείτε το πανηγύρι που διοργανώνουν οι κάτοικοι τον δεκαπενταύγουστο. Επίσης να ανεβείτε στο Κλειδί, το ψηλότερο σηµείο του νησιού, από όπου η θέα είναι εκθαμβωτική!

4. Κύθηρα


Τα Κύθηρα, γνωστά και με την παλαιότερη ενετική ονομασία Τσιρίγο (Cerigo) βρίσκονται στη Νότιο Ελλάδα, στα νότια της Πελοποννήσου. Είναι ένα από τα νησιά που είτε θα τα λατρέψεις μανιωδώς, είτε δε θα σου αρέσει καθόλου. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο νησί, έχει αποστάσεις, στενούς δρόμους και αποτελεί ένα περίεργο μείγμα από Κυκλάδες, Επτάνησα και Πελοπόννησο. Έχει και άσπρα σπίτια με μπλε παντζούρια, αλλά τα χωριά των Κυθήρων θυμίζουν περισσότερο Επτάνησα, ενώ οι παραλίες έχουν κάτι βουνίσιο που θυμίζει πιο πολύ Πελοπόννησο ή ηπειρωτική Ελλάδα.

5. Ιθάκη


Θα χρειαστείτε μόλις 3,5 ώρες μέχρι τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από την Αθήνα κι από κει περίπου 2 ώρες με το φέρι μποτ για το Βαθύ. Στο νησί θα ανακαλύψετε σύντομα γιατί ο Όμηρος επέλεξε την Ιθάκη ως μυθική γη. Θα βρείτε την ησυχία σας, αφού το νησί ακόμη και τον Αύγουστο δεν δίνει την αίσθηση της πολυκοσμίας. Οι παραλίες του είναι πανέμορφες σε κάθε σημείο του, με ομορφότερες το Γιδάκι, το Φιλιατρό, τα Μνήματα, τον Μπροστά Αετό. Μια βόλτα στο Κιόνι, το Βαθύ, τις Φρίκες, τον Σταυρό.

6. Λιχαδονήσια


Έχουν πάρει τον τίτλο «οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας»! Φημίζονται για τα όμορφα, κρυστάλλινα νερά τους. Βρίσκονται 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αποτελούν έναν εξωτικό παράδεισο, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε και από τα Καμμένα Βούρλα και από τη Βόρεια Εύβοια. Αποτελούνται από διάφορα μικρά νησιά που δημιουργήθηκαν από ηφαιστειακή δραστηριότητα, τα οποία είναι ακατοίκητα, κάτι που κάνει τον προορισμό ακόμη πιο εξωπραγματικό και μπορείτε να τα επισκεφτείτε για μπάνιο. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε στο δρόμο σας μια οικογένεια από φώκιες ή δελφίνια!

7. Σαμοθράκη


Ένα από τα ελληνικά νησιά που διχάζουν ίσως περισσότερο αφού ή θα την αγαπήσετε ή θα την μισήσετε. Δεν είναι για όσους αγαπούν τα πάρτι και τα beach bar με μουσική στις παραλίες, αλλά για όσους έχουν διάθεση για πεζοπορία, για εξερεύνηση, για πλούσια βλάστηση, καταρράκτες και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Οι καταρράκτες είναι το χαρακτηριστικό της, με τις όμορφες φυσικές πισίνες να σχηματίζονται εκεί. Αν είστε αρκετά τολμηροί για να κολυμπήσετε στα κρύα νερά, σας περιμένει η Γριά Βάθρα και ο Φονιάς. Αν πάλι προτιμάτε μια πιο παραδοσιακή βουτιά στη θάλασσα, οι πιο δημοφιλείς παραλίες είναι η Παχιά Άμμος και οι Κήποι. Περιπλανηθείτε στη Χώρα, ένα παραδοσιακό χωριό στο όρος Φεγγάρι με υψόμετρο 300 μέτρα και ζήστε τη διαφορετικότητα του νησιού σε όλο του το μεγαλείο.

8. Ηρακλειά

Η Ηρακλειά είναι ένα από τα πιο ήσυχα νησιά των Κυκλάδων. Αποτελείται από δύο οικισμούς. Είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση. Προσφέρεται για περίπατους στο νησί και καταδύσεις.Έχει από τις πιο καθαρές παραλίες για να κολυμπήσει κανείς και να περάσει ήσυχες και χαλαρές διακοπές . Στο νησί δεν υπάρχει καν τράπεζα και πρατήριο βενζίνης. Έχει αρκετές παραλίες, είναι όλες καθαρές, με διάφανα νερά και τις περισσότερες  μπορείς  να τις προσεγγίσεις μόνο με ταχύπλοο.

9. ∆ονούσα


H Δονούσα αποτελείται από δύο από τα πιο ανατολικά νησιά των Κυκλάδων. Έχει πολλά ακρωτήρια και όρμους. Την επιλέγουν ως προορισμό άνθρωποι  που ψάχνουν ένα καταφύγιο χαλάρωσης και ηρεμίας για τις διακοπές τους. Το νησί έχει 3 οικισμούς: τη ∆ονούσα, την Καλοταρίτισσα και τη Μερσίνη. Στον οικισμό Μερσίνη υπάρχει μια πηγή με κρύο νερό που είναι μοναδική σε όλο το νησί. Από εδώ μπορεί να πάρει κανείς και τη βάρκα που θα τον πάει στις απομονωμένες παραλίες του νησιού. Στο νησί αυτό δεν χρειάζεται αυτοκίνητο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί μόνο ένα τοπικό λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

10. Νίσυρος


Η Νίσυρος είναι ουσιαστικά ένα ηφαίστειο που δεσπόζει στην άκρη του Αιγαίου. Στο κέντρο της υπάρχει μια καλντέρα, από τον πυθμένα και μέχρι την επιφάνεια του οποίου υπάρχει θείο. Μέσα στην καλντέρα βρίσκεται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας στον κόσμο. Θα έχεις την ευκαιρία να περιπλανηθείς στα μονοπάτια της Νισύρου και να περπατήσεις ανάμεσα στις ξερολιθιές. Επίσης, μπορείς να απολαύσεις spa στην παλιά λουτρόπολη με τα ιαματικά λουτρά.

H λίστα δεν εξαντλείται εδώ. Υπάρχουν πολλά ακόμη νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε ξεχνώντας το χρόνο. Αρκεί να έχετε όρεξη για λίγη περιπέτεια και να είστε σίγουροι ότι προτιμάτε την ηρεμία! Όλα τα νησιά μας είναι όμορφα, αρκεί να έχουμε διάθεση να τα εξερευνήσουμε και να περάσουμε καλά! Καλές Διακοπές!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.