Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Χριστούγεννα στη μαγευτική Βιέννη

Χριστούγεννα στη μαγευτική Βιέννη

Η Βιέννη είναι από τους αγαπημένους μου προορισμούς για χριστουγεννιάτικες διακοπές και ο λόγος είναι ότι ολόκληρη η πόλη είναι στολισμένη με αμέτρητα φωτάκια, έχει πολλές πανέμορφες υπαίθριες  χριστουγεννιάτικες αγορές και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει πολλές συναυλίες, κονσέρτα, παραστάσεις μπαλέτου. 

Ολόκληρη η πόλη φοράει τη χριστουγεννιάτικη φορεσιά της, με χιλιάδες λαμπάκια,  στολισμένα δέντρα σε κάθε γωνιά, ενώ οι μυρωδιές από ζεστό κρασί ( το γνωστό Glühwein, ζεστό κόκκινο κρασί με ξυλάκια κανέλας, γαρύφαλλο, πορτοκάλι και ζάχαρη), τα ψητά κάστανα, τα λουκάνικα και τα νόστιμα γλυκά πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα.

Η Βιέννη λοιπόν αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους σκέφτονται να περάσουν τα Χριστούγεννα εκτός Κύπρου και Ελλάδας, αλλά σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό . Πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε μία από τις πολλές υπαίθριες αγορές.

H πιο παραδοσιακή και γνωστή αγορά βρίσκεται στο Rathausplatz, μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο της πόλης. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο, με  περίπου 150 μπάγκους με χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά και ποτά, δέντρα στολισμένα με φωτάκια και πολλές δραστηριότητες για παιδιά.

Η παλιά αγορά της Βιέννης γίνεται στο Freyung, στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε από το 1772 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εκεί θα βρείτε πάγκους με χειροποίητα αντικείμενα, γυάλινα στολίδια, φάτνες και κεραμικά. Από τις 4 το απόγευμα καθημερινά υπάρχει χριστουγεννιάτικη μουσική. 

Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε ακόμα μια αγορά, την  Am Hof Advent Market,  με εκπληκτικά χειροποίητα αντικείμενα. 

Μπροστά από το παλάτι Schönbrunn διοργανώνεται  μια εντυπωσιακή πρωτοχρονιάτικη αγορά, μετά τα Χριστούγεννα. Μετά την επίσκεψή σας στο παλάτι, μπορεί να κάνετε και μια βόλτα στην αγορά. Εκεί διοργανώνονται επίσης χριστουγεννιάτικα κονσέρτα και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. 

Στο παλάτι Belvedere, με φόντο το υπέροχο μπαρόκ κτίριό του, βρίσκεται ένα χριστουγεννιάτικο χωριό όπου μπορείτε να κάνετε ρομαντική βόλτα αφού επισκεφθείτε τους εντυπωσιακούς κήπους του παλατιού. 

Αν ταξιδεύετε στη Βιέννη με τα παιδιά σας, τότε πρέπει να επισκεφτείτε την αγορά στην πλατεία  Karlsplatz όπου διοργανώνονται πολλά παιδικά προγράμματα καθώς και την αγορά που βρίσκεται στην περιοχή του ναού του Αγ.Στεφάνου, τον οποίο σίγουρα θα επισκεφτείτε. Εκεί θα βρείτε τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια με προϊόντα αποκλειστικά από την Αυστρία.

Πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσετε ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα κονσέρτα για να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών. Φροντίστε όμως να κλείσετε έγκαιρα τα εισιτήρια σας!

Για μια διαφορετική και πιο μοντέρνα άποψη των Χριστουγέννων, αξίζει να επισκεφτείτε το Museumsquartier, με τα φωτισμένα περίπτερα από πάγο, με μοντέρνα βιεννέζικη μουσική και αγώνες τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Από νωρίς το απόγευμα όλη η αυλή των μουσείων γεμίζει με εντυπωσιακά φώτα, ήχους και μυρωδιές. 

Αν είστε στη Βιέννη την παραμονή πρωτοχρονιάς θα περάσετε επίσης πολύ ωραία, αφού η πόλη χορεύει και διασκεδάζει όλη τη νύχτα! Μόλις μπει το νέο έτος, απολαύστε τα φαντασμαγορικά βεγγαλικά στην πλατεία του Δημαρχείου καθώς και στο πάρκο Prater.

Από τις 2 τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς ξεκινά το πάρτι με πολλά διαφορετικά κονσέρτα και είδη μουσικής, άφθονο ζεστό κρασί, μπύρα και σαμπάνια. Και μετά το ξενύχτι ακολουθεί η υπέροχη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία μεταδίδεται σε γιγαντοοθόνη μπροστά στο Δημαρχείο. 

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια μοναδική εμπειρία! Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο γιατί το κρύο είναι τσουχτερό!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.