Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ

1001-photo

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ

Λατρεύω να κάνω μακρινές βόλτες με το αυτοκίνητο με συνοδηγό τη μουσική και τις σκέψεις μου. Βρίσκω το χρόνο να «συνομιλήσω» με τον εαυτό μου. Να αναλύσω καταστάσεις, εμπειρίες, ανθρώπους και συναισθήματα.

Την τελευταία φορά, γύριζα από το αεροδρόμιο, είχε υπέροχη λιακάδα και ηρεμία. Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο πολύπλοκοι είμαστε οι άνθρωποι πλέον. Άλλα σκεφτόμαστε, άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και άλλα κάνουμε. Δεν δίνουμε χρόνο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Δεν αφιερώνουμε λίγη παραπάνω ώρα για να καταλάβουμε τον τρόπο σκέψης του συνομιλητή μας και συχνά βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Έχω διαπιστώσει αρκετές φορές ότι αν ερευνήσεις την ιστορία κάποιου μπορείς να κατανοήσεις καλυτέρα τη συμπεριφορά του. Επίσης έχω αισθανθεί πολλές φορές να αδικούμαι και να αδικώ και επειδή δεν είχα ή δεν έδωσα μια ευκαιρία.

Με ενοχλεί να βλέπω ότι οι περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται σε μια…συναλλαγή. Αν δεν έχει κάποιος να κερδίσει δε  δοκιμάζει να προσεγγίσει και δεν έχει καμία διάθεση να σπαταλήσει ούτε μια στιγμή. Αν περιμένει κάτι έχει τακτική, επιμένει και μπορεί να γίνεται ακόμη και ενοχλητικός. Δε εννοώ ότι δεν υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι και φίλοι. Όμως επειδή βλέπω πολλά και καταλαβαίνω περισσότερα από ότι δείχνω, είμαι επιφυλακτική πάντα. Έχει συμβεί να εκφράσω  σε φίλο την αμφιβολία μου για τις προθέσεις του. Να παραδεχτώ ότι δεν καταλαβαίνω το λόγο που έγινε φίλος μου (τί ζητάει από εμένα)!!

Προσωπικά πληγώθηκα και απογοητεύτηκα πολλές φορές. Διότι μου αρέσει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Να επενδύω. Να προσφέρω απλόχερα συναισθήματα. Χωρίς αντάλλαγμα. Απεχθάνομαι την αχαριστία και την προδοσία. Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ άσχημο και εκνευριστικό να σε«αγνοεί» κάποιος. Παραδείγματος χάριν, να προσπαθείς να επικοινωνήσεις μέσω μηνύματος με κάποιον κι εκείνος/η να μην απαντά στο μήνυμα ποτέ.Σπάνια δεν έχω απαντήσει, μόνο για σοβαρούς λόγους ή λόγω φορτωμένου προγράμματος. Επειδή ξεχάστηκα ουσιαστικά! Ακόμη και σε αγνώστους, απαντώ από ευγένεια. Κι αυτό γιατί προσπαθώ να συμπεριφέρομαι όπως θα ήθελα να μου συμπεριφερθούν.

Λίγοι και καλοί φίλοι λένε, σωστά? Εύχομαι πάντα να είμαι στους λίγους και εκλεκτούς των ανθρώπων που εκτιμώ και αγαπώ. Δε χρειάζομαι τυπικές, ανούσιες σχέσεις. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι. Πιστεύω ότι χρειάζομαι μόνο αυθεντικούς ανθρώπους στη ζωή μου με τους οποίους θα είμαι ο εαυτός μου και θα περνάω ποιοτικό χρόνο με αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση.

Με αυτές λοιπόν τις χίλιες και μία σκέψεις απασχόλησα το μυαλό μου και επένδυσα το χρόνο μου αυτή τη φορά…

1 Comment
  • Marilena Cassoulidou
    Posted at 00:10h, 12 Μαρτίου

    Καλή αρχή
    Καλες επιτυχιες!!!!!!!