Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Φάτε σοκολάτα! Κάνει καλό!

Φάτε σοκολάτα! Κάνει καλό!

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι έχω ένα μεγάλο πάθος. Εθισμό θα έλεγα. Στην αρχή δε σας κρύβω ότι ένιωθα άσχημα. Είχα τύψεις και ένοχες. Ψάχνοντας όμως και μελετώντας λίγο παραπάνω, άρχισα να αλλάζω άποψη. Και αφού καθησύχασα τον εαυτό μου, σκέφτηκα να μοιραστώ την απερίγραπτη χαρά της …επιβεβαίωσης και απενοχοποίησης της λατρεμένης σοκολάτας. Τα οφέλη της τελικά είναι πολλά! Μιλάμε βέβαια για μια κατανάλωση εντός λογικών πλαισίων. Με μέτρο, όσο γίνεται φυσικά.

1. Βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες: Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας. Πιθανότατα βοηθάει και στη διατήρηση των νοητικών δεξιοτήτων. Η δράση αυτή πιθανόν να σχετίζεται με τα φλαβoνοειδή του κακάο.

2. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια: Σύμφωνα με μελέτες, όσοι έτρωγαν καθημερινά έως 100 γραμμάρια σοκολάτας, είχαν κατά 11% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και κατά 23% μικρότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

3. Βελτιώνει τη διάθεση: Η σοκολάτα προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας. Βέβαια όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να φέρει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας κακή διάθεση λόγω …ενοχών.

4. Καταπραΰνει τον βήχα: Αυτή η δράση της σοκολάτας οφείλεται στη δράση του κακάο, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική επίστρωση στο εσωτερικό του λαιμού, όπως ακριβώς και το μέλι, προστατεύοντας τις νευρικές απολήξεις και προλαμβάνοντας την ανάγκη να βήξουμε.

5. Δρα ως αναλγητικό: Η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αναλγητικό αφού το αίσθημα της απόλαυσης υπερισχύει του μηχανισμού του εγκεφάλου που προκαλεί τον πόνο, με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο αισθητός.

6. Προστατεύει από την εμφάνιση του διαβήτη: Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, κάτι που φαίνεται να οφείλεται φλαβονοειδή, τα οποία ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

7. Βοηθάει στην απώλεια βάρους: Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι όσοι τρώνε συστηματικά σοκολάτα, με μέτρο φυσικά, έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος από εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου σοκολάτα. Μια εξήγηση μπορεί να είναι ότι η μαύρη σοκολάτα μπορεί να προσφέρει περισσότερο την αίσθηση του κορεσμού και να μειώσει την επιθυμία για άλλα γλυκά, αλμυρές και λιπαρές τροφές

8. Προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο κάθε μέρα, μπορεί να προστατεύσει από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου.

9. Βοηθά στην εγκυμοσύνη: Σύμφωνα με μια μελέτη η κατανάλωση ενός μικρού κομματιού μαύρης σοκολάτας την ημέρα από μια εγκυμονούσα, μπορεί να βελτιώσει το κυκλοφορικό σύστημα του μωρού, να βελτιώσει τη διαχείριση του άγχους της εγκύου και να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας.

10. Βελτιώνει την όραση: Η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο έχει θετική επίδραση στην οπτική οξύτητα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περίπτωση να απαρνηθώ ποτέ τη σοκολάτα και έχω απόλυτο δίκιο! Απόλαυση χωρίς ενοχές λοιπόν! Κι αν θέλετε να περιορίσετε τις θερμίδες, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν σοκολάτες με στέβια, τις οποίες επιτρέπουν και οι διαιτολόγοι.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.