Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τα 5 SOS μαθήματα ζωής για όλους

Τα 5 SOS μαθήματα ζωής για όλους

Νομίζεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται γνωρίζοντας τα πάντα και άλλοι που είναι καταδικασμένοι και “ριγμένοι”; Καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθος. Το περιβάλλον που μεγαλώνουμε και τα ερεθίσματα που παίρνουμε, μαζί με τις γνώσεις, τις εμπειρίες που αποκτούμε, τα λάθη μας, μας διαμορφώνουν. Όσοι είναι ανοιχτοί και δεκτικοί, απορροφούν περισσότερα εφόδια και μαθαίνουν γρηγορότερα από την ίδια τη ζωή.

Αυτό που μπορείς να δεις από τους κοντινούς σου ανθρώπους, είναι ότι τα μαθήματα ζωής αργούν να έρθουν. Όσο μεγαλώνει κανείς, συνειδητοποιεί ότι οι μεγαλύτεροι του πρόσφεραν σε ανύποπτο χρόνο το απόσταγμα της δικής τους εμπειρίας. Όμως φαίνεται ότι ο νεανικός εγωισμός και ο ανώριμος, ανήσυχος εγκέφαλος “κλωτσούσε”! Αφού σου δίνεται η ευκαιρία, γιατί να μη διδαχθείς νωρίς όσα οι άλλοι αργούν να μάθουν;

Μάθε λοιπόν:

1. Η ευτυχία είναι προσωπική σου υπόθεση.

Από μικροί μαθαίνουμε να κυνηγάμε την ευτυχία και να την αναζητούμε σε υλικά αγαθά ή σε άλλους ανθρώπους. Είναι αναμενόμενο να δυσκολευόμαστε να νιώσουμε ευτυχισμένοι λοιπόν, αφού πολύ απλά η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας. Εκεί πρέπει να την ψάξουμε. Δε χρειάζεται δεκανίκια. Να πιστέψουμε ότι είμαστε αρκετοί και να στραφούμε στην ψυχή μας και στα απλά και καθημερινά. Μη μεταφέρεις την ευθύνη της ευτυχίας σου σε κανέναν. Μη συγκρίνεσαι με κανέναν. Είσαι μοναδικός, ολοκληρωμένος και απόλυτα υπεύθυνος για όσα νιώθεις και ζεις.

2. Να ζεις στο παρόν.

Ίσως έχεις διαπιστώσει ότι η ζωή κυλάει γρήγορα. Περνούν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια. Στα μικρά διαλείμματα της καθημερινότητάς σου θα έχεις σίγουρα αναρρωτηθεί πότε ζεις. Τι κάνεις κάθε μέρα και τι απολαμβάνεις. Όταν είσαι πολύ απασχολημένη να σκέφτεσαι το μέλλον ή προσκολλημένη στο παρελθόν, χάνεις το παρόν. Και η ζωή είναι τώρα. Σύνελθε και ζήσε την κάθε στιγμή, καλή ή κακή.

3. Να αγαπάς ό,τι κάνεις ή να κάνεις ό,τι αγαπάς

Τυχεροί όσοι επέλεξαν να κάνουν ό,τι αγαπούν στη ζωή τους. Σίγουρα. Και τι σε εμποδίζει να κάνεις κι εσύ το ίδιο; Ο εαυτός σου και οι περιοριστικές σου πεποιθήσεις. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις μια στροφή προς ό,τι αγαπάς, ό,τι σε γεμίζει. Αν πάλι δεν μπορείς ή δεν είσαι έτοιμη ακόμη, προσπάθησε να αγαπήσεις αυτό που κάνεις. Να βρεις τρόπους να το κάνεις καλύτερα για να παίρνεις κι εσύ περισσότερη ικανοποίηση.

4. Όλα είναι προσωρινά

Μπορεί αυτή τη στγμή να πετάς στα ουράνια ή αντιθέτως να περνάς τη μεγαλύτερη στεναχώρια της ζωή σου. Να ξέρεις ότι και τα δύο δε θα κρατήσουν για πάντα. Γιατί; Γιατί έτσι είναι η ζωή. Κοίτα να μαθαίνεις από τις δύσκολες στιγμές και να μη μένεις προσκολλημένος για πολύ στις όμορφες στιγμές. Και τα δυο μπορεί να σε πάνε πίσω. Τα πάντα ρει κι εσύ θέλεις να ζεις το σήμερα και να προχωράς.

5. Όσο ζεις, να μαθαίνεις

Η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ και δεν έχει ταβάνι. Μπορείς να γίνεσαι καλύτερη μέρα με τη μέρα. Πρώτα από όλα για σένα και μετά για τους αγαπημένους σου. Να θυμάσαι ότι τίποτα δεν αλλάζει αν δεν αλλάξεις εσύ πρώτα. Μάθε όσο μπορείς περισσότερα. Ότι σου κινεί την περιέργεια, ψάξε το. Κάνε διαλογισμό. Κάνε αυτό το σεμινάριο αυτοβελτίωσης ή μια εκπαίδευση που αφορά στη δουλειά σου. Άκου τους ανθρώπους. Άκου τις διαφορετικές απόψεις. Παντού υπάρχει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει απρόσμενα.  Μόνο η αδράνεια και η αδιαφορία είναι εχθροί σου. Μάθε. Κινήσου. Βγες μπροστά.

 

Αν είσαι καλή μαθήτρια, θα γίνεις και πολύ καλή μαχήτρια σε κάθε τομέα της ζωής σου. Απλά έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά. Έχεις τη δυνατότητα να καταφέρεις ό,τι επιθυμείς και ονειρεύεσαι. Αρκεί να βγεις εκεί έξω “διαβασμένη”. Να ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι αλλά με εφόδια τα SOS που έμαθες σήμερα. Είσαι αρκετή και η ζωή σε περιμένει!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.