Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

«Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο.»

«Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο.»

Ρώτησα πέντε εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους τι θα σκέφτονταν και τι θα έκαναν αν τους έλεγε κάποιος να ζήσουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:

1. Θυμάσαι την ταινία «the bucket list» με τον Τζάκ Νίκολσον; Φτιάχνω μια λίστα με όλα όσα θέλω να κάνω και ξεκινάω! Από ταξίδι στην Γροιλανδία για να δω το βόρειο σέλας, να διαβάσω το «χαμένο χρόνο» του Προυστ που όλο αναβάλλω και να ξαναδώ την αγαπημένη μου ταινία σαν να τη βλέπω πρώτη φορά. Χ.Κ.

2. Σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να σπαταλάμε ενέργεια σε πράγματα που μας στεναχωρούν. Τ.Μ.

3. Μάλλον θα σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να εκπληρώσω τους κρυφούς μου πόθους. Πράγματα που πραγματικά θα επιθυμούσα να κάνω και ήξερα ότι θα μου έδιναν συναισθήματα πρωτόγνωρα και μοναδικά. Πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τα άφηνα πίσω ή δεν θα τα σκεφτόμουν πολύ διότι η καθημερινότητα και το safe mode που η κοινωνία κατά κάποιον τρόπο μας βάζει να ζούμε δε μου «επιτρέπουν». Είναι πολλές οι φορές νομίζω που επιθυμούμε κάποια πράγματα, αλλά το να βάλουμε σαν προτεραιότητα τον εαυτό μας και τις επιθυμίες μας πάνω από τους γύρω μας, όπως η οικογένεια ή ο δεσμός μας, δεν είναι αυτό που επιλέγουμε. Οπότε για μια και τελευταία φορά πάνω σε αυτόν τον κόσμο αξίζει να επιλέξουμε κάτι για εμάς, κάτι για τους εαυτούς μας, χωρίς δισταγμό, φόβο, ντροπή και ενοχές. Γ.Α.

4. Ζω την κάθε στιγμή με έντονα συναισθήματα. Σ.Π.

5. Λέω σε αυτούς που αγαπώ ότι τους αγαπώ, δεν αφήνω στιγμή να περάσει. Πραγματοποιώ τα όνειρά μου, ότι κι αν είναι αυτό…ταξίδια, χόμπι κλπ. Γενικά, ζω με ηρεμία χωρίς άγχος για το «μέλλον». Ζω την κάθε στιγμή και την απολαμβάνω. Δ.Π.

 

Το συμπέρασμα; Όλοι μας αφήνουμε πράγματα, ανθρώπους, συναισθήματα σε αναμονή. Αναβάλλουμε να ζήσουμε, να απολαύσουμε, να νιώσουμε. Το αφήνουμε για…αύριο. Κι αν το αύριο δεν υπάρξει;

Γι’ αυτό. Τώρα είναι η στιγμή, η ώρα, η μέρα. Πες σ’ αγαπώ. Δείξε τι νιώθεις, τι σκέφτεσαι, τι θέλεις. Κάνε αυτό που σκέφτεσαι αλλά δειλιάζεις ή τεμπελιάζεις. Κάνε κάθε λεπτό να μετράει. Να δημιουργεί ιστορία, αναμνήσεις. Ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.