Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Σεμινάριο αεροφοβίας. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε ταξίδι!

Σεμινάριο αεροφοβίας. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε ταξίδι!

Δεν είναι δυνατόν στις ημέρες μας να μην μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα μέρη που έχει ονειρευτεί για τις διακοπές του ή να χάνει επαγγελματικές ευκαιρίες λόγω του φόβου να ταξιδέψει με αεροπλάνο! Πλέον υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική λύση! Τα σεμινάρια αεροφοβίας.


Σύμφωνα με στατιστικές το πρόβλημα της αεροφοβίας επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό ένα ποσοστό πέραν του 20% αυτών που ταξιδεύουν ενώ υπάρχει ένα ποσοστό γύρω στο 5% ατόμων που δεν ταξιδεύουν καθόλου.
Το «Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων», με τη στήριξη και συνεργασία της AEGEAN, διοργανώνει στις 11 Μαΐου στο ξενοδοχείο SUNHALL στη Λάρνακα, εξειδικευμένο σεμινάριο για όσους φοβούνται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.
Στο σεμινάριο αυτό συμμετέχουν ειδικοί ψυχολόγοι, πιλότοι και άλλο προσωπικό, όλοι εκπαιδευμένοι από εξειδικευμένο Οργανισμό του εξωτερικού. Το 80% των ατόμων που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους σεμινάρια, καταφέρνουν να αποβάλουν ή να μειώσουν σημαντικά τη φοβία τους και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο.
Στο τελικό στάδιο του σεμιναρίου αυτού, θα πραγματοποιηθεί σύντομη πτήση μισής ώρας, με αεροσκάφος τύπου AIRBUS της AEGEAN.


Μιλήσαμε με την συντονίστρια του σεμιναρίου Κα Γιώτα Ναζίρη, η οποία μας είπε:

“Η αεροφοβία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Παγκοσμίως το ποσοστό των ενηλίκων που επηρεάζεται από αεροφοβία αγγίζει το 25%. Εκφράζεται με επίμονο, υπερβολικό και παράλογο φόβο προερχόμενο από την πτήση ή το ενδεχόμενο αυτής. Παρουσιάζεται συνήθως στην παιδική ηλικία ή και στα μέσα της δεκαετίας των είκοσι, πολλές φορές παραμένοντας εφ’ όρου ζωής.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αεροφοβίας μπορεί να παίξει το γεγονός της ύπαρξης στην ίδια οικογένεια ενός μέλος που πάσχει από αεροφοβία, το οποίο λειτουργεί ως πρότυπο.

Στην εμφάνιση της αεροφοβίας μπορεί να οδηγήσει και η αρνητική επεξεργασία των ερεθισμάτων που δέχεται το άτομο κατά την πτήση, όπως οι αναταράξεις, οι διάφοροι θόρυβοι, οι σωματικοί πόνοι από τη διαφορά της πίεσης, η έλλειψη σωστής πληροφόρησης και η ελλιπής γνώση για τα αεροπλάνα. Ένα άτομο καθισμένο στο αεροπλάνο μπορεί να ανταποκρίνεται πολύ καλά στον κλειστό χώρο, το θόρυβο του αεροσκάφους, την αίσθηση της απογείωσης και όταν πια το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα να φοβάται το ύψος ή τις αναταράξεις, συχνά ερμηνεύοντας κάθε ήχο που προέρχεται από το αεροσκάφος ή κάθε κενό αέρος ως ένδειξη κινδύνου. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικές σκέψεις σχετικά με συγκρούσεις και δραματικά ατυχήματα να αρχίζουν να τριγυρίζουν στο μυαλό του και το άτομο να υπομένει υψηλά επίπεδα στρες.

‘Εκατομμύρια όμως άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά. Αυτό και μόνο θα πρέπει να κατευνάζει τους φόβους μας.
Με γνώσεις λοιπόν πάμε να πετάξουμε, χωρίς άγχος αλλά με χαρά»

Για να δηλώσετε συμμετοχή και να πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aerofobiacy.com, να στείλετε email στο info@aeofobiacy.com ή να τηλεφωνήσετε στο 99676354.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.