Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ρόδι το θαυματουργό

Ρόδι το θαυματουργό

Συνώνυμο της καλοτυχίας, της γονιμότητας, της ομορφιάς και της ευτυχίαςτο ρόδι βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια στη λίστα με τα πιο σημαντικά φρούτα που επιλέγουμε κυρίως για τα οφέλη του στην υγεία μας. Για τις βιταμίνες του αλλά και για όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, το ρόδι θεωρείται μάλιστα και υπερτροφή.

Η αγαπημένη αυτή γεύση με τα απίστευτα καλά που μας προσφέρει, μας οδήγησε να το εντάξουμε σε πάρα πολλές συνταγές, από σαλάτες μέχρι κύρια γεύματα, αλλά ακόμα σε προϊόντα ομορφιάς. Θυμηθείτε επίσης ότι σπάμε ρόδια σε γάμους και την Πρωτοχρονιά, κυρίως για να μας φέρει καλοτυχία, αιωνιότητα και γονιμότητα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που από την αρχαία Ελλάδα το τιμούσαν ιδιαιτέρως κυρίως γιατί είχαν ανακαλύψει τα οφέλη του. Θεότητες μάλιστα όπως της Ήρας, της Αθηνάς και της Αφροδίτης, είχαν ως σύμβολο τους το ρόδι.

Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες, το ρόδι και ο χυμός του έχουν πολλά οφέλη με ιδιαίτερη, προστατευτική δράση ενάντια σε πολλά προβλήματα που πιθανόν να ταλαιπωρούν και να δυσκολεύουν την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

Ένα ρόδι μπορεί να καλύψει το 60 % των αναγκών ενός ενήλικα σε Βιταμίνη Β6 και το 45 % σε βιταμίνη C. Είναι επίσης σημαντική πηγή καλίου, μαγνησίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, φωσφόρου, καθώς και άλλων βιταμινών του Β συμπλέγματος (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη).

Ο χυμός ροδιού είναι μια εξαιρετικά πλούσια πηγή πολυφαινολών κι έτσι παρέχει στον οργανισμό μια ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αρκεί να αναφερθεί ότι ο χυμός του ροδιού περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Οπότε είναι κατανοητό το πόσο ωφέλιμος είναι.

Η αντιοξειδωτική του δράση προστατεύει τον οργανισμό από το οξειδωτικό stress και τη φλεγμονή που προκαλούν διάφοροι παράγοντες όπως είναι:

  • η ηλικία
  • καθημερινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά
  • η παχυσαρκία και πολλές άλλες ασθένειες (καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφρικά ή ηπατικά προβλήματα κλπ).

Η κατανάλωση του χυμού του ροδιού προσφέρει προστασία έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης, ενώ αυξάνει την HDL χοληστερόλη.

Σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία, όπου η εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι σύνηθες φαινόμενο, η κατανάλωση χυμού ροδιού είναι δυνατόν να έχει προστατευτική δράση, χωρίς να επιδεινώνει το διαβήτη. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η αντιοξειδωτική του δράση μπορεί να συμβάλλει στην εξασθένιση της ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης σε αυτούς τους ασθενείς.

Επιπλέον, υπάρχουν έρευνες για τα οφέλη του ροδιού στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Η ένταξη του ροδιού στην καθημερινή διατροφή είναι δυνατόν να αναστείλει την απώλεια οστικής πυκνότητας, ακόμα και να ενισχύσει το σχηματισμό των οστών.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωση ροδιού βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Εξάλλου, το πολύτιμο αυτό φρούτο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, αλλά και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα και χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων.

ρόδι οφελη για την υγεια ευεργετικες ιδιοτητες ροδιου

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν πως ο χυμός του ροδιού μπορεί να μειώσει τον πυρετό και το βήχα, ενώ η μεγάλη ποσότητα των φυτοοιστρογόνων που περιέχει ασκεί προστατευτική δράση στα μαλλιά και τα νύχια.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.