Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

ΡΟΥΤΙΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ

ΡΟΥΤΙΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ

Το καλοκαίρι μόλις τελειώνει για μένα. Επιστροφή στη βάση επιτέλους! Λατρεύω τα ταξίδια, όπως σας έχω πει πολλές φορές, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω δύο πράγματα: 1) γεμάτη από νέες εικόνες και εμπειρίες και 2) πολύ κουρασμένη σωματικά. Θα πει ίσως κάποιος ότι η σωματική κούραση παρέρχεται εύκολα. Ναι. Συμφωνώ. Αλλά όταν συσσωρεύεται και συντηρείται με τους γρήγορους ρυθμούς, τις αυξημένες υποχρεώσεις και τις αδιάκοπες μετακινήσεις μπορεί να σε οδηγήσει σε μια κατάσταση υπερκόπωσης, εξάντλησης που δεν αναστρέφεται εύκολα.

Θα παραδεχτώ ότι είμαι πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να κάνω 5 ταξίδια μέσα σε δυο μήνες, παρόλο που ήταν όλα μικρής διάρκειας και άρα πιο κουραστικά. Βαλίτσες, τσάντες, αυτοκίνητο, αεροπλάνο, τρένο, καράβι….Έτσι νιώθω ότι θέλω επιτέλους…ρουτίνα! Αν είναι ποτέ δυνατόν να ζητάει κάποιος πρόγραμμα, πίεση, υποχρεώσεις, μονοτονία και … «μούχλα». Κι όμως. Θέλω!!! Τι πιο όμορφο από το σπίτι μου, την οικογένειά μου, τη δουλειάς μου, το σπιτικό μου φαγητό, τη διατροφή μου, τη γυμναστική μου, το σκυλάκι μου, το σχολείο, τα δρομολόγια. Όχι δεν είμαι τρελή! Απλά δε θέλω να ξαναδώ βαλίτσα για λίγο διάστημα.

Απίστευτο για μένα, όμως το ομολογώ. Θέλω ρυθμό…αργό, μέχρι βαρετό. Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό δεν ξέρω. Την τελευταία μέρα των διακοπών όλοι μας σκεφτόμαστε τι μας περιμένει με την επιστροφή μας. Κάθισα και τα σημείωσα όλα! Η λίστα μου είναι απελπιστικά μεγάλη. Και δεν περιλαμβάνει μόνο σούπερ μαρκετ κλπ. Προκλήσεις, αλλαγές, εξελίξεις, αποφάσεις, απαιτήσεις. Αυτά τα λίγα…Τι σκοπεύω να κάνω; Η μαγική λέξη είναι μια: ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Αυτό προτείνω και σε εσάς φίλες και φίλοι. Χωρίς οργάνωση μας βλέπω να πλέουμε, αλλά όχι σε πελάγη ευτυχίας! Οπότε ατζέντα, στυλό, καταγραφή, ιεράρχηση και είμαστε έτοιμοι για δράση.

Αυτό που δεν αντέχω στην καθημερινότητά μου είναι το ξυπνητήρι στις 5:45. Όλα τα υπόλοιπα συνηθίζονται. Εσείς πως το διαχειρίζεστε; Έχω μια λύση και γι’ αυτό. Σκέφτομαι πάντα το γνωστό ρητό που έχω ξαναμοιραστεί μαζί σας: «Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.» (ότι συμβολίζει για τον καθένα μας το… σκουλήκι). Δε βοηθάει πάντα όμως. Ευτυχώς ακολουθώ και το «αν κοιμηθώ νωρίς, θα σηκωθώ νωρίς», που έλεγε ο Λουκιανός Κηλαιδόνης. Και κάπως έτσι τα βολεύω. Καλό φθινόπωρο λοιπόν! (Με εκνευρίζει αφάνταστα αυτό που λένε αμέσως καλό χειμώνα! Αν και ανυπομονώ να φορέσω χειμερινά, απαλά και ζεστά ρούχα!)

Αγαπημένη ρουτίνα, σου έρχομαι!!!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.