Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως να φροντίσεις τα μαλλιά σου αυτό το καλοκαίρι

Πως να φροντίσεις τα μαλλιά σου αυτό το καλοκαίρι

Η ζέστη, ο ήλιος και η θάλασσα είναι τα χαρακτηριστικά του καλοκαιριού. Και η αλήθεια είναι πως μας αρέσουν και απολαμβάνουμε την εποχή αυτή όσο καμιά άλλη, αφού περιμένουμε πως και πως τις εξορμήσεις στις παραλίες και τις διακοπές μας.

Το καλοκαίρι, εκτός από το δέρμα μας, ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα και τα μαλλιά μας. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε; Βεβαίως! Αν είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικές, υιοθετώντας ένα σωστό τρόπο περιποίησης, τότε θα έχουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή έξοδα.

Καλό είναι να αποφεύγουμε τα εξής:

1. Να χτενίζουμε τα μαλλιά μας βρεγμένα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ελαστικά και πιο ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ πιο εύκολα. Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιούμε τις ειδικές χτένες για ξεμπέρδεμα, κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις. Όχι όμως βούρτσα!

2. Να τα στεγνώνoυμε τρίβοντάς τα με την πετσέτα

Το σκληρό σχετικά ύφασμα της πετσέτας προκαλεί ανεπιθύμητο φριζάρισμα αλλά και φθορά στην τρίχα. Παρατηρήστε ότι πολλές φορές τα μαλλιά δε φαίνονται ιδιαίτερα λεία και λαμπερά μετά το στέγνωμα. Ειδικά το τρίψιμο με την πετσέτα είναι προτιμότερο να αποφεύγεται. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί κουζίνας, το οποίο θα αποροφήσει το περιττό νερό.

3. Nα λουζόμαστε με καυτό νερό

Το καυτό νερό ξηραίνει την τρίχα (κάνοντάς την επομένως πιο επιρρεπή στο σπάσιμο) αλλά ακόμα και να την κάψει, λειτουργώντας (σχεδόν) με τον ίδιο τρόπο όπως τα εργαλεία styling. Εάν το αντέχεις, το κρύο νερό θα ωφελήσει περισσότερο τα μαλλιά σου και θα τους χαρίσει επιπλέον λάμψη.

Με τα εργαλεία styling που χρησιμοποιούμε συχνά, και ίσως υπερβολικά,η τρίχα ταλαιπωρείται ανεπανόρθωτα. Με τις υψηλές θερμοκρασίες τα μαλλιά μας καίγονται. Ειδικά το καλοκαίρι που θέλουμε να νιώθουμε ανάλαφρες και να έχουμε πιο φυσικό look, μπορούμε να απόφυγουμε το στέγνωμα με πιστολάκι και το ίσιωμα με το σίδερο μαλλιών. Καλύτερα να τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά. Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μη χρησιμοποιούμε σίδερο ή ψαλίδι για μπούκλες σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά.

5. Να το παρακάνουμε με τη χρήση dry shampoo

Επειδή το dry shampoo απορροφά τη λιπαρότητα και τα έλαια που υπάρχουν φυσιολογικά στο τριχωτό της κεφαλής, αν το δέρμα είναι ήδη ξηρό, καλό είναι να το αποφεύγουμε. Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό όταν έχουμε πιτυρίδα ή άλλου είδους δερματοπάθειες.

6. Να κάνουμε συνεχώς σφιχτές αλογοουρές ή κότσο

Σίγουρα σας έχει συμβεί να πονέσει το κεφάλι σας από το πολύ τράβηγμα των μαλλιών σε αλογοουρά ή κότσο. Κι ενώ πρόκειται για απείρως βολικά χτενίσματα (ιδίως τώρα που σφίγγουν και οι ζέστες), ταλαιπωρούν τις ρίζες και μπορούν ακόμα και να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Την ίδια φθορά προκαλούν και τα λαστιχάκια μαλλιών. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα πιάσεις για να μη σε ενοχλούν στο πρόσωπο, κάνε ένα διάλειμμα και χρησιμοποίησε hair clips ή κορδέλες.

 

Και τώρα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

  • Προσοχή στις βαφές: Ο ήλιος, η ζέστη, το αλάτι και το χλώριο καταπονούν ήδη αρκετά τα μαλλιά. Αν μπορούμε να κρατήσουμε το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας ως το φθινόπωρο, θα είναι καλό.
  • Προστατεύουμε τα μαλλιά μας πριν από την ηλιοθεραπεία και το κολύμπι προετοιμάζοντάς τα με μια καλή μάσκα λείανσης ή μια κρέμα περιποίησης που δε χρειάζεται ξέβγαλμα, ειδική για το καλοκαίρι.
  • Χρησιμοποιούμε ήπιο σαμπουάν ειδικό προστασία των μαλλιών από τον ήλιο, την πισίνα και τη θάλασσα. Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα.
  • Προσπαθούμε να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά, όπως ήδη είπαμε.
  • Προμηθευόμαστε μια καλή μάσκα και μια κρέμα περιποίησης χωρίς ξέβγαλμα για να ενισχύσουμε την ενυδάτωση και να προλάβουμε την ξηρότητα. Επίσης, προσπαθούμε να φοράμε πάντα καπέλο. στον ήλιο.

 

Καλό καλοκαίρι, με όμορφα και λαμπερά μαλλιά!

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.