Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πως είπαμε το ονοματάκι σου;

Πως είπαμε το ονοματάκι σου;

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ντρέπομαι για την παραδοχή-εξομολόγηση μιας αδυναμίας, η οποία με φέρνει συχνά σε δύσκολη θέση. Ξεχνάω αγαπητοί μου. Ξεχνάω! Αφηρημάδα, έκπτωση εγκεφαλικής λειτουργίας, αδυναμία συγκέντρωσης, Alzheimer… τί έχω γιατρέ; Τι ντροπή!!! Βρε μήπως μεταμορφώνομαι σε χρυσόψαρο;;;
Το να θυμάται κανείς τα ονόματα του κόσμου που συναντάει, είναι από τα πολύ βασικά πράγματα στη ζωή πιστεύω. Το να είσαι κακός σε αυτό, είναι πρόβλημα και συχνά μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα! Βεβαίως μπορείς να ζητήσεις από τον άλλον να επαναλάβει το όνομά του. Πόσες φορές όμως; Μετά γίνεσαι ρεζίλι πια!
Είναι ταλέντο να μπορείς να ξεγελάσεις κρύβοντας την αδυναμία σου αυτή. Όμως δεν συμβαίνει πάντα. Αποκαλώντας κάποιον «φίλε» ή «αγαπητέ» δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει εμφανές ότι ξέχασες το ονοματάκι του. Και τι κάνεις όταν για παράδειγμα θέλεις να αποθηκεύσεις το τηλέφωνο κάποιου; Προσποιείσαι ότι δεν ξέρεις να αποθηκεύεις νέες επαφές και του δίνεις το τηλέφωνό σου να το γράψει μόνος του;
Κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να βελτιώσουμε τη μνήμη μας και να μην εκτιθέμεθα κάθε φορά. Προσπάθησα λοιπόν να βρω μερικούς.
1. Κάθε φορά που κάποιος μας λέει το όνομά του, είναι καλό να το επαναλαμβάνουμε εκείνη τη στιγμή καθώς του μιλάμε.
2. Όταν μας συστηθεί κάποιος να προσπαθούμε να συνδέσουμε το όνομά του με κάποια εικόνα ή μια μικρή ιστορία ώστε να μας μείνει πιο εύκολα τυπωμένο στο μυαλό.
3. Όταν γνωρίζουμε κάποιον, αντί να παρατηρούμε πόσο ωραία μαλλιά έχει, τι φοράει κλπ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να θυμηθούμε το όνομά του.
4. Γενικά είναι καλό να προσέχουμε τον συνομιλητή μας και να τον ακούμε αντί να σκεφτόμαστε τι θα πούμε, πως θα το πούμε και τι εντύπωση θα κάνουμε. Έτσι θα μπορούμε να συγκρατούμε ονόματα και όχι μόνο!
Το να θυμάσαι ονόματα ίσως δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο εδώ που τα λέμε. Το κόλπο είναι ουσιαστικά να δώσεις προσοχή και αξία στην επικοινωνία, να ακούς τι σου λέει ο άλλος, όπως σας ανέφερα ήδη. Τα ονόματα μπορεί να ακούγονται αόριστα και βαρετά, αλλά οι άνθρωποι που τα έχουν δεν είναι μάλλον. Είναι σημαντικό και τιμητικό να θυμόμαστε τα ονόματά τους. Έτσι θα αποφύγουμε τα «Πως σε είπαμε κοπελιά;», «Από δω ο…, αχ συγνώμη δε συγκράτησα το όνομά σου», « Πως είπαμε το ονοματάκι;» σου και όλα τα συναφή για τα οποία ντρέπομαι τόσο. Focus on the name!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.