Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Πρώτη μέρα του 2019

Πρώτη μέρα του 2019

Πρώτη μέρα του 2019! Και το μυαλό ακόμη προσπαθεί να ξυπνήσει μάταια… Αποφάσισα όμως να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις που αποτύπωσα στο χαρτί…πέρυσι! Μετά το χθεσινό ρεβεγιόν η ενέργειά μας δεν είναι στα υψηλότερά της επίπεδα. Πάμε να την ανεβάσουμε σιγά σιγά.

Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά δε θέλω να κάνω απολύτως τίποτα. Και τότε λέω στον εαυτό μου: «Κόντρα να πηγαίνεις. Έτσι μόνο θα σηκωθείς ξανά.» Κάθε φορά που με συλλαμβάνω να πέφτω σε ένα τέλμα, που δεν έχω όρεξη να κουνηθώ από τον καναπέ, να ξεφύγω από την απραξία, σε ώρες δύσκολες, στενάχωρες και ανάποδες, θυμάμαι αυτή τη φράση και μου δίνει ώθηση σαν ελατήριο.

Ένα χαρακτηριστικό των περισσότερων από εμάς, που μπορεί να εξηγηθεί και με τους νόμους της φυσικής, είναι αυτή ακριβώς η παραίτηση, η αδράνεια, όπως την ονομάζω. Μια κατάσταση βολική αλλά και επικίνδυνη εάν διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε μια ροπή προς την «αδράνεια» είτε σε περιόδους που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες είτε σε εποχές που δεν είμαστε έτοιμοι για αποφάσεις και αλλαγές.

Όλοι μας έχουμε την τάση, την συνήθεια, να βλέπουμε τα καλύτερα μόνο. Να απομονώνουμε τα χειρότερα, τα στενάχωρα, τα λυπηρά. Ακόμη να συγκρινόμαστε με τους γύρω μας και πάντα να θεωρούμε ιδανικότερη τη ζωή των άλλων. Να θυμάστε: όταν κλείνει η πόρτα και μένει ο καθένας μόνος του, όταν σβήνουν τα φώτα της γιορτής, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κουβαλάει στους ώμους του και στην ψυχή του κάθε άνθρωπος. Γι’ αυτό μην κρίνετε την επιφάνεια. Να «σκάβετε» βαθιά και να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα. Για όσους αγαπάτε φυσικά. Για όσους ενδιαφέρεστε πραγματικά. 

Το 2018 είδα πολλούς ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα πάσης φύσεως. Είδα ανατροπές, είδα ζωές να αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού. Έζησα χαρές, λύπες, αγωνίες, ανασφάλειες, αμφιβολίες, επιτυχίες, αποτυχίες. Κατάλαβα πως η ζωή μας είναι …στιγμές. Όμορφες ή άσχημες, δικές μας στιγμές. Αναθεώρησα, ανασυντάχτηκα, αφού ταρακούνησα αρκετά τον εαυτό μου.

Μην κάθεστε!  Χαράζουμε πορεία και βάζουμε πλώρη για τα καλύτερα που μας περιμένουν.

Πρώτη μέρα του 2019. Ώρα για δράση!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.