Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Περί ορέξεως, έρωτα και χωρισμού

Περί ορέξεως, έρωτα και χωρισμού

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω με μια σχετική μαντινάδα που έγραψα ως εισαγωγή στο θέμα μας:

«Ο έρωτας κι ο χωρισμός περνούν απ΄ το στομάχι κι ο που ΄χει άλλην άποψη μάλλον δε του ΄χει λάχει.»

Διαφωνεί κανείς παρακαλώ; Εάν ναι μπορεί να μιλήσει τώρα ή να σωπάσει για πάντα! Είτε είμαστε ερωτευμένοι είτε απογοητευμένοι και χωρισμένοι όλα επηρεάζουν το… στομάχι μας! Τι κακό κι αυτό! Λες και η καρδιά συνδέεται με ένα μυστικό καλώδιο με το γαστρεντερικό μας σύστημα.

Ο ερωτευμένος πιθανότατα θα νιώθει ανορεξία, ένα κόμπο ή ένα φτερούγισμα στο στομάχι. Τρέφεται με τον έρωτα και με βαθιούς αναστεναγμούς! Από την άλλη ένα ρομαντικό δείπνο δημιουργεί όμορφη ατμόσφαιρα και όλες τις προϋποθέσεις για ότι ήθελε προκύψει. Μια καλή μαγείρισσα επίσης μπορεί να σαγηνεύσει τον εκλεκτό της καρδιάς της με τις λεπτές και γαργαλιστικές τις γεύσεις.

Ο απογοητευμένος/χωρισμένος από την άλλη θα έχει απώλεια όρεξης, αν είναι τυχερός ή ίσως πόνο στο στομάχι από τη στεναχώρια του. Η άλλη πιθανή αντίδραση είναι η υπερφαγία, η οποία μάλιστα αφορά στην κατανάλωση κατά προτίμηση παχυντικών, λιπαρών και νόστιμων λιχουδιών. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παραπανίσια κιλάκια, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ένα φαύλο κύκλο που επιδεινώνει την ψυχολογία του χωρισμένου.

Ένα είναι το βέβαιο. Το φαγητό σε οποιαδήποτε ποσότητα ή η αποχή από αυτό δε βοηθά σε τίποτα. Ή μάλλον όχι ακριβώς. Η «νηστεία» μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους που μπορεί να είναι επιθυμητή σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι ειδικοί φυσικά δεν θα συμφωνήσουν με τον συγκεκριμένο τρόπο αδυνατίσματος, αφού καταστρέφει τον μεταβολισμό μας, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.

Σε καμιά περίπτωση όμως το στομάχι μας δε μπορεί να εγγυηθεί τη διατήρηση της φλόγας του έρωτα ή την λήθη και τη γιατρειά μιας απογοήτευσης ή ενός χωρισμού. Ο αγαπημένος μας δε θα «δεθεί» με ένα μπωλ… μυρωδάτα κεφτεδάκια! Κι ο απολεσθείς είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα επιστρέψει είτε αδυνατίσεις είτε παχύνεις.

H καλύτερη τακτική είναι να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Να κάνουμε ότι μας βοηθάει να νιώθουμε καλά με τον ένα και μοναδικό, πολύτιμο και αγαπημένο εαυτούλη μας… Αν θα φάτε, φάτε γιατί σας γυάλισε η τουρτίτσα σοκολάτα απέναντι, όχι για να ξεχάσετε. Αν πάλι αποφασίσετε να λιμοκτονήσετε, κάντε το για να μπείτε στο σούπερ σέξυ μαύρο φόρεμα, άντε και στο μάτι του πρώην… Eμα!

( Αφιερωμένο στη φίλη μου και απίθανη relationshipbloggerΤίνα Μιχαηλίδου – It’smylifebyTinaMichaelidou)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.