Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Παγωτό μες στο χειμώνα

Παγωτό μες στο χειμώνα

Δεν είναι τυχαία η επιλογή της συνταγής μου! Την έφτιαξα και ξετρελάθηκαμε όλοι. Εξάλλου ταιριάζει άψογα με οποιοδήποτε σοκολατένιο γλυκό για τα οποία λιώνω πραγματικά! Και είναι απλό πραγματικά. Δε χρειάζεται παγωτομηχανή και η παρασκευή του είναι πανεύκολη. Θα σας ομολογήσω ότι δεν είναι καθόλου …light. Αλλά είναι τόσο μα τόσο υπέροχη η γεύση. Ας είναι μια μικρή αμαρτία!

(Υπόσχομαι να σας δώσω στο τέλος και μια εντελώς απλή και διαιτιτική εκδοχή για παγωτό μπανάνα!)

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
  • 1 κουτί σαντιγί
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο παγωμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε λαδόκολλα τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, προσθέτουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15′ στους 200ºC να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις λιώνουμε με πιρούνι.

Χτυπάμε την σαντιγί για 3′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο  γάλα και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε μετά το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για άλλα 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 45´ μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τότε το ξαναχτυπάμε για 5′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά. Αφού ξανακάνουμε τη διαδικασία μια φορά, προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες και αναμειγνύουμε καλά. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε 5-10′ στον πάγκο πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και κομμάτια μπανάνας για μεγαλύτερη απόλαυση. Μπορούμε να συνοδεύσουμε ένα ζεστό brownies ή κέικ σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!

*Για όσες και όσους επιθυμούν κάτι πιο ελαφρύ, δοκιμάστε να παγώσετε πολύ ώριμες μπανάνες, λιώστε τις και θα έχετε ένα υπέροχο «παγωτό» στη στιγμή.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.