Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ο «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ» ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ…

Ο «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ» ΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ…

Σκέφτομαι πολλές φορές ποσό σημαντικό είναι να καλλιεργεί κάποιος το μυαλό και την ψυχή του. Να έχει ταξιδέψει, να έχει διαβάσει, να έχει παιδέψει το μυαλό του, να έχει εμπλουτίσει την καρδιά του με εικόνες, ανθρώπους, πολιτισμούς και συναισθήματα. Συναντάμε συχνά ανθρώπους οι οποίοι αποδεικνύονται κενοί και ανίκανοι να αισθανθούν ή και να συζητήσουν. Έχει συμβεί σε όλους μας. Φυσικά, δε συνδέεται η εξωτερική εμφάνιση με τον εσωτερικό κόσμο και τον χαρακτήρα ή τη συμπεριφορά και την καλλιέργεια κάποιου. Όμως παράλληλα με τη φροντίδα του εσωτερικού μας κόσμου δεν είναι κακό να φροντίζουμε την εικόνα μας. Την εμφάνισή μας. Αντιθέτως επιβάλλεται για πολλούς λόγους.

Προσωπικά έχω κατηγορηθεί και πιθανότατα σχολιαστεί για την επιμονή μου να είμαι πάντοτε όσο το δυνατό καλοντυμένη και περιποιημένη. Υπήρξαν άνθρωποι που με κατηγόρησαν ότι πιθανόν να περνάω περισσότερο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη φροντίζοντας την εμφάνισή μου παρά με τους ασθενείς μου. Ότι κυκλοφορώ με ψηλά τακούνια σα να έχω βγει από κάποια σελίδα γυναικείου περιοδικού, κάτι που φυσικά για κάποιους είναι ενοχλητικό έως και προκλητικό! Μάλλον θα έπρεπε να εμφανίζομαι άβαφη, ταλαιπωρημένη και λερωμένη, με τσακισμένη ψυχολογία και τσαλακωμένη αξιοπρέπεια ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να με λυπηθεί!!!

Λοιπόν σας πληροφορώ ότι ποτέ δε θα επιτρέψω η εμφάνισή μου να «προδώσει» μια πιθανή «άσχημη» μέρα. Και αυτό ίσως είναι μία από τις πολυτιμότερες συμβουλές της μητέρας μου την οποία θα τηρώ όσο ζω. Έστω και αν έχει χρειαστεί άπειρες φορές να ολοκληρώσω το μακιγιάζ μου στο δρόμο ή βιαστικά στο γραφείο, έστω και αν υποφέρω τρέχοντας να τα προλάβω όλα φορώντας τα 6-7cm τακούνια μου (γιατί τόσο ψηλό αντέχω…).

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δύο φράσεις μίας μεγάλης κυρίας της μόδας οι οποίες ενισχύουν τις δικές μου απόψεις. Η Coco Chanel λοιπόν είπε κάποτε: «A girl should be two things: classy and fabulous» και «Dress like you are going to meet your worst enemy today».

Όντας ανθεκτική πλέον στα κακοήθη κοινωνικά σχόλια, σας συστήνω να κάνετε το ίδιο. Ζούμε σε μια εποχή οπού το «φαίνεσθαι» κατέχει ίσως το σημαντικότερο ρόλο. Κι όσοι προσπαθούν να εκμηδενίσουν το γεγονός αυτό έχουν, κατά την γνώμημου, άδικο. Όπως βεβαίως κι εκείνοι που αφιερώνονται ολοκληρωτικά μόνο σε αυτό. Δε μπορεί να αποτελεί κανείς εξαίρεση όσων αφορά την φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης. Διότι και τα δυο φύλα είμαστε λάτρεις και θαυμαστές του ωραίου. Είναι όμορφο μια γυναίκα είναι πάντα περιποιημένη. Είτε στον εργασιακό της χώρο είτε στην υπόλοιπή της ζωή. Να κάνει προσπάθειες και αλλαγές ώστε να αρέσει πρώτα από όλα στον εαυτό της. Χωρίς υπερβολές φυσικά. Χωρίς να γίνεται θύμα της βιομηχανίας της ομορφιάς.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.