Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ονειρεύεστε περισσότερο τις ημέρες της καραντίνας;

Ονειρεύεστε περισσότερο τις ημέρες της καραντίνας;

Ονειρεύεστε περισσότερο τον τελευταίο καιρό που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι  λόγω κορωνοϊού; Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά πολλοί άνθρωποι αναφέρουν πως κατά την περίοδο της καραντίνας ονειρεύονται πιο συχνά και μάλιστα θυμούνται τι ονειρεύτηκαν την επόμενη μέρα. Μερικές φορές επίσης τα όνειρα σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Προφανώς το άγχος και ο φόβος παίζουν ρόλο σε όλο αυτό.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από το King’s College London οι Βρετανοί κατά την τελευταία περίοδο, κοιμούνται το ίδιο ή και περισσότερο από τις προ πανδημίας ημέρες. Λογικά αυτό ισχύει και για τους πολίτες άλλων χωρών, αφού μένοντας σπίτι γλιτώνουμε το χρόνο της προετοιμασίας και των μετακινήσεων για τη δουλειά.

Όταν κοιμόμαστε περισσότερο είναι μεγαλύτερη και η διάρκεια του ύπνου REM, του σταδίου του ύπνου κατά το οποίο μπορούμε εκ των υστέρων να ανακαλέσουμε ό,τι ονειρευτήκαμε. Άρα η παραμονή μας στο σπίτι, οι πιο χαλαροί ρυθμοί, ο παροπλισμός του ξυπνητηρίου (χα! επιτέλους) μας επέτρεψαν να ονειρευόμαστε πιο πολύ αλλά και να θυμόμαστε τί είδαμε την προηγούμενη νύχτα.

Βεβαίως από την άλλη πλευρά, το άγχος να προστατευτούμε από τη λοίμωξη, να ξεπεράσουμε τη νόσο, να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της δουλειάς ή της αναστολής της εργασίας και σε όλα τα άλλα προβλήματα, υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλάσει η αρχιτεκτονική του ύπνου μας. Δεν ήταν λίγα τα άτομα που ανέφεραν ότι βλέπουν εφιάλτες, πολλές φορές με “θεματολογία” σχετική με τον κορωνοϊό.

Τα όνειρα είναι ίσως και μια μεταφορά των προβληματισμών και των συναισθημάτων μας, στην προσπάθεια να λυθούν ή να εκτονωθούν αντίστοιχα. Ακόμη και η περιγραφή τους την επόμενη ημέρα πιθανόν να μας βοηθά να επικοινωνήσουμε τις ανησυχίες μας και να λάβουμε στήριξηαπό τους οικείους μας. Οι γυναίκες αποδεδειγμένα θυμούνται περισσότερο τι ονειρεύτηκαν και ίσως να έχουν επαναλαμβανόμενα όνειρα. Οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε γι΄αυτό.

Ονειρευτείτε ελεύθερα. Αν θέλετε δημιουργείστε ένα “ημερολόγιο ονείρων”. Απλά για εσάς, όχι για να αρχίσετε να ψάχνετε στον ονειροκρίτη μανιωδώς! Έχουμε πολλά πράγματα που μας πιέζουν αυτήν την κρίσιμη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εισπνοή, εκπνοή και με ηρεμία όλα θα βρουν το δρόμο τους. Εν τω μεταξύ, κοιμηθείτε καλά και …όνειρα γλυκά!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.