Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οι συμπεριφορές δεν επιστρέφονται.

Οι συμπεριφορές δεν επιστρέφονται.

Τόσο καιρό εδώ, μαζί, έχουμε συζητήσει πολλά, κι έχουμε καταπιαστεί πραγματικά με αρκετά θέματα που μας απασχολούν, σοβαρά και μη. Θυμάστε που λέγαμε για το σύμπαν που περιμένουμε να συνωμοτήσει μήπως συμβούν όλα όσα ευχόμαστε κι ονειρευόμαστε; Ε τώρα μου ήρθε κι άλλο θεματάκι με το αγαπητό σύμπαν.

Λένε ότι αυτό το πολυσυζητημένο σύμπαν δήθεν επιστρέφει συμπεριφορές. Δηλαδή; Τί ακριβώς εννοεί ο ποιητής; Το έχετε δει να συμβαίνει; Αν πάω τώρα και χαρίσω σε κάποιον το αυτοκίνητό μου, θα έρθει κάποιος καλός άνθρωπος και θα μου χαρίσει το δικό του; Η μήπως θα αναγνωριστεί η πράξη μου ως ένδειξη απέραντης καλοσύνης; Μπαααα… Δε νομίζω. Μάλλον ηλίθια θα με χαρακτηρίσουν οι περισσότεροι και θα μείνω και χωρίς αυτοκίνητο.

Αναρωτιέμαι πόσες κακίες, απάτες, δολοφονίες επιστράφηκαν. Πόσες καλές πράξεις. Ο καθένας κοιτάζει τον εαυτούλη του. Ούτε πιστευω ότι υπάρχει κάποιος που κάθεται ολημερίς κι οληνυκτίς και καταγράφει και κατηγοριοποιεί συμπεριφορές, ώστε να επιστραφούν στους ίδιους οι ανάλογές. Κουραφέξαλα.

Οι άνθρωποι, φίλοι μου, κάνουν κουμάντο κι όχι το σύμπαν ή οι ανώτερες δυνάμεις. Άμα εσύ θέλεις και μπορείς να είσαι σωστός, καλός, δίκαιος κλπ κάνε το και μην περιμένεις να σε ανταμείψει κανένα σύμπαν. Οι υπόλοιποι; Έχουν κι αυτοί τις επιλογές τους. Να σε επικροτήσουν, να αδιαφορήσουν, να σε χλευάσουν, να σε κατηγορήσουν, να σε μειώσουν, να σε πατήσουν κάτω. Ποιος θα τους εμποδίσει; Το σύμπαν; Οπωσδήποτε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.