Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Οδηγίες για να μην πληγωθείς!

Οδηγίες για να μην πληγωθείς!

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς, όμως αποφάσισα ξαφνικά ότι πρέπει να σου πω κάποια πράγματα. Πρέπει να σου δώσω ορισμένες συμβουλές αγαπημένη και μονάκριβή μου κόρη. Μη φανταστείς ότι είμαι ειδική φυσικά, όχι. Δεν παριστάνω τη relationship blogger. Με παρότρυνε όμως η γνωστή και επιτυχημένη φίλη, με διατριβή και πορεία ετών στον τομέα των σχέσεων (τρεμουλίνιιιι, για εσένα λέω!!).

Λοιπόν πολυαγαπημένη, ευαίσθητη, τσαχπίνα και όμορφή μου κόρη. Ας αρχίσουμε με το βασικό: ιδανικός άντρας δεν υπάρχει (θα μου πεις μήπως υπάρχει ιδανική γυναίκα;). Όλα είναι σχετικά. Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί πως μπορεί δυο άνθρωποι που βλέπεις στο δρόμο να είναι ζευγάρι, σωστά; Είναι αυτό το γνωστό που λέμε καμιά φορά : «Τι του/της βρήκε;», «Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους;». Και η απάντηση είναι: «Περί ορέξεως…».

Αυτά που θέλω να θυμάσαι και πιθανόν να σε βοηθήσουν κάποια στιγμή είναι τα εξής:

  • Το ζήτημα είναι να βρεις τον άνθρωπο που θα σε κάνει να χαμογελάς όχι μόνο όταν θα είστε μαζί αλλά κυρίως όταν δε θα είστε μαζί.
  • Μη βασίζεσαι στην εξωτερική εμφάνιση μόνο. Πολλές φορές αποδεικνύεται αληθινό το ρητό « Απ’ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα».
  • Πρέπει να γνωρίσεις καλά κάποιον και να ζήσεις και εύκολες και δύσκολες στιγμές μαζί του για να καταλάβεις 100% τι είδους άνθρωπος είναι και πάλι δεν είναι σίγουρο. Στην αρχή πάντα όλα είναι ρόδινα! Γιατί όλοι προσπαθούν να δείξουν μια όμορφη και ίσως πλασματική εικόνα για να πετύχουν τον…σκοπό τους!
  • Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε εκμεταλλευτεί, να σε προσβάλει, να σε μειώσει, να σε κάνει να νιώσεις άβολα για οτιδήποτε, να σε πιέσει να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. Ανήκεις σε εσένα και μόνο. Αξίζεις πολλά και δε θα πρέπει να κάνεις “εκπτώσεις” για κανέναν!
  • Όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, σε αναζητά, βρίσκει χρόνο για να είστε μαζί, σου εκφράζει ανά πάσα στιγμή την επιθυμία του. Κι αυτό πρέπει να απαιτείς. Όχι όποτε θυμάται και όποτε θέλει να γεμίσει τον χρόνο του!
  • Πρώτα από όλα θα νοιάζεσαι να νιώθεις καλά εσύ. Αν δεν είσαι ευτυχισμένη και δεν περνάς καλά, πολύ απλά φεύγεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ζωή είναι μια και δεν έχουμε περιθώριο να τη σπαταλούμε με ανθρώπους που μας προκαλούν άσχημα συναισθήματα ή πόνο.
  • Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι πολύ πολύ σπάνια αλλάζουν. Ή μάλλον δεν αλλάζουν ουσιαστικά ποτέ! Οπότε μην ελπίζεις ότι κάποιος θα αλλάξει μετά το …καλοκαίρι, τον αρραβώνα, τον γάμο, την έλευση ενός παιδιού. Ποτέ! Και αυτό σου το υπογράφω.
  • Δεν είναι αυτοσκοπός να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά. Δεν είσαι προορισμένη να υπηρετείς. Δεν είσαι υποχρεωμένη να μείνεις σπίτι και να γίνεις χαρωπή νοικοκυρά, παρατώντας τον εαυτό σου, τη ζωή σου, τη  δουλειά σου, τους φίλους σου.
  • Να έχεις πάντα στο νου σου ότι θα πρέπει να μπορείς ανά πάσα στιγμή να σταθείς μόνη σου. Να μην εξαρτάσαι ολοκληρωτικά από κανέναν.
  • Για να κρατήσει μια σχέση για χρόνια χρειάζεται προσπάθεια και από τους δύο. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Μόνο τα αμοιβαία αισθήματα μπορούν να αντέξουν στη φθορά του χρόνου και πάντα χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Ελπίζω να βοήθησα έστω λίγο… Απλά μη βιαστείς ποτέ. Η ζωή είναι μπροστά σου!

Οδηγίες για να μην πληγωθείς…πολύ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.