Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μινιμαλισμός στην καθημερινή μου περιποίηση

Μινιμαλισμός στην καθημερινή μου περιποίηση

Πολλές φορές μου έχει συμβεί να κάνω μια γκριμάτσα απογοήτευσης ή βαρεμάρας ανοίγοντας το ντουλάπι με τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Υγρό καθαρισμού, μάσκα προσώπου, scrub, γαλάκτωμα, λοσιόν, ορός προσώπου και ματιών, κρέμες κλπ κλπ. Και μετά primer, make up, concealer και δε συμμαζεύεται. Μου φαίνεται ότι καταναλώνω πολλή ενέργεια και πολλά προϊόντα επίσης.

Ο αντίλογος βέβαια θα υποστηρίξει ότι αν δεν φροντίσεις σωστά τον εαυτό σου, δεν θα είσαι αρκετά φρέσκια, αρκετά όμορφη και λαμπερή. Λες; Εντάξει. Κοίτα, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια διαλείμματα, όχι όμως “εκπτώσεις”. Τουλάχιστον αυτό έχω διαπιστώσει από το δικό μου δέρμα. Σκέψου πόσο βαρετό είναι να τρως κάθε μέρα ακριβώς το ίδιο πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Κάπως έτσι είναι το δικό μου δέρμα. Αγαπά τις αλλαγές και θέλει να πέρνει ανάσες! Το έχεις παρατηρήσει κι εσύ;

Τι εννοώ μινιμαλισμός στην περιποίησή μου

Όταν μιλάω για μινιμαλισμό, να τονίσω ότι δεν προτείνω να τα κόψεις όλα, να πλένεσαι με πράσινο σαπούνι και να βάζεις λεμόνι αντί για κρέμα (παλιές συνήθειες της γιαγιάς!). Η αρχική ιδέα ήταν και είναι να αποφύγεις τον υπερκαταλωτισμό και το στοκ ορών, κρέμας ματιού, προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και ούτω καθεξής. Αν έχεις μαζέψει ήδη πολλά και μάλιστα αν κάποια προϊόντα αυτά δε σε ξετρέλαναν, χρησιμοποίησέ τα έξυπνα. Για παράδειγμα μια ενυδατική ή αντιρυτιδική κρέμα προσώπου ή ματιών μπορεί να κάνει θαύματα στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Τα βασικά βήματα της περιποίησης προσώπου

Να θυμάσαι ότι τα βασικά βήματα δεν αλλάζουν ποτέ και τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές, οπότε πιστεύω ότι τα έχεις εμπεδώσει. Αν πάλι δεν τα έχεις συγκρατήσει ή χρειάζεσαι μια υπενθύμιση, μπορείς να τα δείς εδώ – (Τα 6 βήματα της σωστής περιποίησης προσώπου). Μπορείς όμως κάποιες μέρες να ακολουθήσεις μια μινιμαλιστική διάθεση και να παραλείψεις κάτι. Ας πούμε τον ορό. Να βάλεις μόνο την κρέμα σου.  Ή να μη βαφτείς, αν δεν έχεις κάπου να πας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να καθαρίσεις πρώτα το δέρμα σου, είτε με ένα είτε με δύο προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Προτιμώ balm και toner ή υγρό σαπούνι καθαρισμού και μετά toner. Εννοείται πρωί και βράδυ!

Κάνε ξεκαθάρισμα και ανανέωση

Αυτό που εφάρμοσα προσωπικά τον τελευταίο καιρό, είναι ένα γερό ξεκαθάρισμα. Κάτι που κάνω συχνά πλέον. Εκτός αυτού, επειδή συνήθως ξεχνάω τι διαθέτει η συλλογή μου (κάποια στιγμή με είχε πιάσει ένας υπερκαταναλωτισμός και δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ), ανοίγω τα διάφορα νεσεσέρ και επιλέγω τα προϊόντα μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσω ανάλογα με την εποχή, τη διάθεσή μου αλλά και τα ρούχα που έχω στο μυαλό μου να φορέσω την τρέχουσα εβδομάδα. Είναι καλή σκέψη για να μην αφήνεις τίποτα να πάει χαμένο.

 

Βάλε στοπ στον υπερκαταναλωτισμό

Φυσικά στο εξής είναι ιδανικό να μην αγοράζεις κάτι που δεν έχεις απόλυτη ανάγκη γιατί σπαταλάς χρόνο, χρήματα και σίγουρα συλλέγεις διάφορες συσκευασίες που έχουν ημερομηνία λήξης όπως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Στο κάτω κάτω, ακόμη και σε μόνιμο κατ΄οίκον περιορισμό να μείνουμε, μπορείς να παραγγείλεις online. Επίσης πρόσεξε να μην παρασύρεσαι από τις διαφημίσεις. Οι περισσότερες είναι ψεύτικες. Μακάρι να υπήρχαν θαυματουργές κρέμες που έχουν μαγικές ιδιότητες και εξαφανίζουν ατέλειες ή ρυτίδες με την πρώτη εφαρμογή. Προσοχή!

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.