Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Τα 6 βήματα της σωστής περιποίησης προσώπου

Τα 6 βήματα της σωστής περιποίησης προσώπου

Η περιποίηση του προσώπου δε θελει βιασύνη. Ούτε το πρωί ούτε το βράδυ. Μη μου πείτε ότι όταν ξυπνάτε βάζετε την κρέμα σας βιαστικά και μετά κάνετε το πρωινό μακιγιάζ σας αμέσως, γιατί… ναι, θα σας πιστέψω. Πάνω κάτω όλες κάνουμε το ίδιο, αλλά είναι μέγα λάθος.

Αν θέλετε τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιήτε να έχουν εμφανή αποτελέσματα στο πρόσωπό σας, οργανώστε καλύτερα το πρωινό σας πρόγραμμα και αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή τους. Η λάμψη σας είναι στο…χέρι σας!

Δείτε πως γίνεται η πρωινή φροντίδα του προσώπου σε 6 απλά βήματα:

  • Bήμα 1ο: Πλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και μικρή ποσότητα από ένα ήπιο σαπούνι καθαρισμού. Ταμπονάρετε με μία καθαρή πετσέτα, ή καλύτερα με χειροπετσέτες ή χαρτομάντηλα προσώπου, μέχρι να στεγνώσει τελείως. (Αν προλαβαίνουμε, μπορούμε μια φορά την εβδομάδα να κάνουμε απολέπιση, χρησιμοποιώντας ένα scrub προσώπου)
  • Βήμα 2ο: Εφαρμόζουμε το toner μας και περιμένουμε να στεγνώσει. Το τόνερ είναι χρήσιμο ειδικά για όσες έχουμε λιπαρό δέρμα. (ένα πολύ καλό toner που μπορώ να σας συστήσω ανεπιφύλακτα είναι το Rosée Visage της Phytomer, το οποίο είναι 2 σε 1 καθαριστικό και τονωτική λοσιόν)
  • Βήμα 3ο: Εφαρμόζουμε τοπικά όποια θεραπευτική κρέμα χρησιμοποιούμε πχ. για ακμή, ουλές κλπ.
  • Βήμα 4ο: Εφαρμόζουμε το σέρουμ ματιών και μετά την κρέμα ματιών όπως και το σέρουμ προσώπου και περιμένουμε να στεγνώσουν. Αυτό θα διατήρησει το κολλαγόνο στο πρόσωπό μας.
  • Βήμα 5ο: Εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα στο τέλος, ώστε να εγκλωβίσουμε όλα τα ενεργά συστατικά από τα προηγούμενα προϊόντα ενισχύοντας τη δράση τους.
  • Βήμα 6ο: Ξεκινήστε με το primer ή το foundation σας και συνεχίστε το μακιγιάζ σας ως συνήθως.

 

Τέλος, να δούμε ορισμένα tips που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος:

Tip 1: Είναι καλό να αλλάζετε σε εβδομαδιαία βάση την μαξιλαροθήκη σας, αφού εκεί συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας αλλά και ρύποι.

Tip 2: Nα χρησιμοποιείτε την προσωπική σας, φρεσκοπλυμένη πάντα πετσέτα για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις. Προσωπικά προτιμώ τα χαρτομάντηλα προσώπου, τα οποία είναι μιας χρήσης και θεωρώ ασφαλέστερα.

Tip: Όταν βάζετε άρωμα, προσπαθήστε να αποφύγετε την επαφή του αρώματος με το πρόσωπό σας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.