Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μητέρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Μητέρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σάββατο πρωϊ. Τι καλά. Έχεις κάνει ένα πρόχειρο πλάνο της ημέρας στο μυαλό σου και ανοίγοντας τα μάτια σου κάνεις μια γρήγορη ανασκόπηση. Ένα συμμάζεμα σίγουρα, μην τύχει κάποιος έκτακτος επισκέπτης και μας βρει άνω κάτω. Μερικά ψώνια για το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα. Χαλάρωση και ανασύνταξη.

Πρώτο πράγμα που θέλεις φυσικά είναι το αγαπημένο σου καφεδάκι. Ειδικά το Σάββατο και την Κυριακή δεν κάνεις εκπτώσεις. Θέλεις να το απολαύσεις με την ησυχία σου. Όπως ακριβώς το προτιμάς, φτιαγμένο από τα χεράκια σου. Εντάξει τώρα. Κάποιος σου κάνει πλάκα, έτσι; Δεν έχεις γάλα εβαπορέ! Καταστροφή! Αδειάζεις όλο το ντουλάπι και βρίσκεις γάλα σόγιας, γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου αλλά αυτό που θέλεις…

Ωστόσο, κι αφού το νευρικό σου σύστημα αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία, ξυπνάει ο σύζυγος και παραπονιέται ότι δεν έχει ζεστό νερό. Εντωμεταξύ αρχίζεις να ακούς έναν όμορφο, ρυθμικό ήχο που κάποια άλλη στιγμή ίσως να σε νανούριζε, αλλά δεν είναι οι στάλες της βροχής. Χμ… Είσαι και μαστροχαλαστής και λίγο Σέρλοκ Χολμς. Μάλιστα! Μάλλον τρύπησε ο ηλιακός και στάζει στη βεράντα. Υπέροχα.

Το θέμα δεν είναι η ζημιά που έχει συμβεί, είναι πώς θα βρεις υδραυλικό και πότε θα δεήσει να έρθει. Μπλινγκ! Μόλις θυμήθηκες τον τρόπο που σε έκανε μπάνιο η γιαγιά σου στο χωριό, όταν ήσουν 5 χρονών. Ζεστό νερό που είχε ετοιμάσει σε λεκανίτσα και σου έριχνε με μια κούπα σιγά σιγά. Έλα! Το 2021; Ε άμα δεν έχεις θερμοσίφωνο και θέλεις οπωσδήποτε μπάνιο, τί να κάνεις; Είναι μια λύση ανάγκης.

“Μαμά ακόμη να ντυθείς;”, σου φωνάζει η κόρη σου. Γιατί να ντυθείς καλέ πρωί πρωί; Ωχ! Έχει εξετάσεις Σαββατιάτικα. Ε ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι έχεις. Βιάσου. Αθλητικά παπούτσια και έφυγες με τις φόρμες. Άβαφτη και με το μαλλί σε στυλ “πήγα βόλτα με το cabrio και φύσαγε πολύ”. Εύχεσαι να μη σε δει ούτε γείτονας, ούτε κανείς γνωστός. Χα! Γυαλιά ηλίου να βάλεις!

Μετά από ένα τόσο ωραίο ξεκίνημα, αποφασίζεις να περιποιηθείς λιγάκι τον εαυτό σου, να βάλεις το κόκκινο, ανεξίτηλο κραγιόν που αγόρασες πρόσφατα, ακόμη κι αν δε θα το δει κανείς κάτω από τη μάσκα, και να πας μια χαλαρή βολτίτσα. Τι πλάνο και αεροπλάνο; Ό,τι προκύψει. Ό,τι προλάβεις κι ό,τι βγει. Αρκεί να σβήσει η φωτιά στον εγκέφαλό σου και να πάψουν να βγαίνουν καπνοί από τα αυτιά σου. Σάββατο είναι κουκλίτσα μου. Πιες ένα καφεδάκι, πάρε μερικές βαθειές ανασούλες και όλα θα γίνουν.

Μια μητέρα, μια σύζυγος και γυναίκα βρίσκεται συχνά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Περνάει τέτοιες κρίσεις, και χειρότερες μη σου πω, κάπου κάπου. Πότε τις ελέγχει με άψογη ψυχραιμία και πλατύ χαμόγελο και πότε τρελαίνεται και μοιάζει να τη χτύπησε το ρεύμα ξαφνικά. Όλα είναι μέσα στη ζωή. Το καλό είναι ότι ζεις. Οπότε να είσαι ευγνώμων για κάθε στιγμή, καλή ή κακή. Όλες δικές σου είναι. Ζήσε τις!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.