Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

“Με συγχωρείτε! Σας έπεσε η… μύτη σας!”

“Με συγχωρείτε! Σας έπεσε η… μύτη σας!”

Οι άνθρωποι αγαπητοί μου ξεχνούν πολύ εύκολα και γρήγορα τελικά. Την καταγωγή τους, τα πρώτα τους βήματα, την πορεία τους. Κι αυτό συμβαίνει κυρίως όταν ενθουσιάζονται και θαμπώνονται από την επιτυχία, την δόξα, τα πλούτη και δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν. Δεν είναι κανόνας, αλλά είναι πολύ συχνό φαινόμενο.
Νομίζω ότι η αντίδραση του καθενός στην ισχύ (κοινωνική και οικονομική) και την δημοτικότητα που αποκτά εξαρτάται από τον χαρακτήρα του, εάν φυσικά έχει ασχοληθεί ποτέ να χτίσει έναν ακέραιο χαρακτήρα. Γιατί ο χαρακτήρας διαμορφώνεται, πλάθεται, δε κληρονομείται. ‘Ισως δεν αλλάζει ριζικά αλλά σίγουρα καλλιεργείται.
Ιδίως στην εποχή μας, υπάρχει μια τάση οι άνθρωποι να επικεντρώνονται σε αυτό που φαίνεται, στην εικόνα που προβάλουν, στην εξωτερική εμφάνιση, στα likes των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια μόδα κι αυτό και λίγοι από εμάς δεν ασχολούνται με αυτό. Δεν υποστηρίζω ότι είναι λάθος, διότι είμαι κι εγώ ακόλουθος της μόδας αυτής. Το ζήτημα είναι πως το κάνεις. Με τι ήθος.
Μου αρέσει το Instagram, τo facebook κλπ. Ελεγχόμενη χρήση φυσικά. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ σωστό να μετριέται η αξία ενός ατόμου με τα «Κ» ή «Μ» των ακόλουθων ή φίλων του. Ούτε βέβαια τα «Κ» και τα «Μ» παρέχουν το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο θεός ή το κέντρο της γης, να μην σέβεται την προσωπικότητα των γύρω του και ο εγωισμός του να γίνεται πληθωρικά προκλητικός και ενοχλητικός.
Το πιο ωραίο είναι όταν αποκαλύπτεται η ταπεινή καταγωγή ορισμένων τέτοιων ανθρώπων. Έχει πολύ πλάκα φορές. Και σκέφτεσαι τότε: «Δε φτάνει που συνωμότησε το σύμπαν και βοήθησαν οι συγκυρίες να γίνει αυτός που έγινε από το πουθενά, το παίζει ιστορία». Υιοθετώ την argo διότι ταιριάζει στο θέμα.
Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι; Του φωνάζεις του κυρίου διάσημου, influencer κλπ κλπ : «Με συγχωρείτε! Σας έπεσε η… μύτη σας!» και δε σκύβει να την μαζέψει. Έλεος δηλαδή! Ας συγκεντρωθούμε λιγάκι. Ναι η εποχή μας είναι συνυφασμένη με τη δημοσιότητα, τα social media , το digital marketing, το networking, όμως ας μη φουσκώνουν τα μυαλά μας! Λίγη ταπεινότης δε βλάπτει!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.