Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Μανούλα, Μανουλίτα, Μάνη, «Μόδερ»…

Μανούλα, Μανουλίτα, Μάνη, «Μόδερ»…

Ο τίτλος είναι μερικές από τις προσφωνήσεις της «ντότερ» μου! Από τότε που άρχισε να μιλάει και να συνεννοούμαστε καλά, παίζαμε με τις λέξεις! Και τώρα που είναι σχεδόν 15, ο τρόπος επικοινωνίας μας είναι ιδιαίτερος και ίσως αστείος. Τα μηνύματά μας είναι αγγλοελληνικά, αστεία, ανακατεμένα και αναγραμματισμένα αλλά εμείς τα καταλαβαίνουμε μια χαρά και αυτό μας αρκεί. «Μόδερ» και «ντότερ» έχουμε έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας. Όπως άλλωστε όλα τα παιδιά με τις… πολυμητέρες-πολυεργαλεία!!
Η αλήθεια είναι ότι πίστευα στη θεωρία εξέλιξης των ειδών. Μέχρι που κατάλαβα ότι τα λόγια του Milton Berle πραγματικά την ανατρέπουν : “Aν είναι σωστή η θεωρία για την εξέλιξη των ειδών, πώς είναι δυνατό οι μάνες να έχουν ακόμα μόνο δυο χέρια;” Και ναι, θα προσθέσω και μερικά ακόμη ανεξήγητα. Πως γίνεται μια μάνα να έχει μια καρδιά, ένα ζευγάρι μάτια και δυο αυτιά μόνο; Για πείτε ιδέες! Βέβαια θα μου πείτε μια μητέρα είναι πρώτα από όλα γυναίκα. Άρα ο δημιουργός μας μας έδωσε πολλά χαρίσματα, πολλαπλές αισθήσεις, συναισθήματα, ιδέες, ταλέντα κλπ κλπ χωρίς όμως να επιτρέψει την …παραμόρφωση και «τερατοποίησή» μας που θα μας έκανε να χάσουμε την ξεχωριστή μας ομορφιά!
Το θέμα είναι ότι μάνα είναι μόνο μια και δεν είναι εύκολο να είσαι μητέρα, αλλιώς θα το έκαναν και οι μπαμπάδες! Έχουν γραφτεί πολλά για αυτό το ένα και μοναδικό σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας. Παραθέτω ορισμένα που με αγγίζουν και με συγκινούν.
“Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου” – Οδυσσέας Ελύτης
“To να είσαι μαμά είναι η πιο καλοπληρωμένη δουλειά του κόσμου γιατί η αμοιβή της είναι αγνή, καθαρή αγάπη!” (Mildred B. Vermont)
“Μόνο αφού γίνεις μητέρα η κρίση σου για τους άλλους αρχίζει να μετασχηματίζεται αργά σε συμπόνια και κατανόηση” (Erma Bombeck)
“Oι ωραιότερες συζητήσεις με τις μαμάδες γίνονται στη σιωπή, εκεί που μιλούν μόνο οι καρδιές” (Carrie Latet)
“Oταν σταμάτησα να βλέπω τη μητέρα μου με τα μάτια του παιδιού, αντίκρισα τη γυναίκα που με βοήθησε να γεννήσω τον ίδιο μου τον εαυτό” (Nancy Friday)
“Η αγάπη της μάνας είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί έναν άνθρωπο για να φέρει εις πέρας το ακατόρθωτο” (Marion C. Garrety)
“Eίμαι μάνα. Μπορώ να κάνω τα πάντα!” (Rosseanne Barr)
“Πουλόβερ: Ένα ρούχο, το οποίο φοράει ένα παιδί όταν η μητέρα του κρυώνει” (Αmbrose Bierce)
“O θυμός της μάνας είναι σαν το ανοιξιάτικο χιόνι: πέφτει πολύ αλλά λιώνει γρήγορα” (ρώσικη παροιμία)
“To πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μητέρα τους” (Τheodore Hesburgh)
“Mάνα! Δε βρίσκεται λέξη καμία να ‘χει στον ήχο της τόση αρμονία“ (Γεράσιμος Μαρκοράς)

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Δώστε ένα γλυκό φιλί και κάντε μια αγκαλιά την μανούλα σας. Κι όσοι δεν μπορείτε για οποιοδήποτε λόγο, κλείστε τα μάτια και νιώστε εκείνο το απαλό άγγιγμα των χειλιών της στο μάγουλό σας. Εκείνο που σας έδινε φτερά και έδιωχνε κάθε πόνο, λύπη ή πρόβλημα. Μάνα, μανούλα, μητέρα, μαμά… σε αγαπώ!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.