Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Κι αν ο φόβος σε κρατάει πίσω, πολέμησέ τον!

Κι αν ο φόβος σε κρατάει πίσω, πολέμησέ τον!

Κάνουμε όνειρα, σκεφτόμαστε άπειρες ώρες τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, επενδύουμε χρόνο και ενέργεια για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Κι εκεί που βαδίζουμε όμορφα στο δρόμο που χαράξαμε με τα πολύχρωμα «ονειρο-μολύβια» μας, πλησιάζει ένα μαύρο και σκοτεινό σύννεφο. Κάτι σκιάζει το μυαλό μας, καλύπτει το δρόμο μας και μας οδηγεί σε αδιέξοδο! Τι είναι αυτό; Τι στέκεται εμπόδιο στην ενθουσιώδη πορεία μας προς τα όνειρά μας;

Ένας φόβος. Που μας δημιουργεί ανασφάλεια, αμφιβολίες, που λειτουργεί ως τροχοπέδη και μας κόβει τα φτερά. Είναι άραγε υπαρκτός αυτός ο φόβος ή είναι μια ιδέα που έχει εντυπωθεί στον εγκεφαλό μας και λειτουργεί ανασταλτικά για όσα θέλουμε να αλλάξουμε ή να πετύχουμε στη ζωή μας; Δύσκολο να απαντήσει κανείς. Αξίζει όμως η προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο. Διότι πραγματικά τις περισσότερες φορές αναλωνόμαστε στη μάχη με κάτι που δεν υπάρχει ή που είναι απίθανο να συμβεί. Το εντάσσουμε στην πραγματικότητά μας ακόμη κι αν δεν είναι υπαρκτό ως φόβος ή απειλή.

Για να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή, χρειάζεται να καταγράψουμε ακριβώς τι είναι αυτό που φοβόμαστε. Εν συνεχεία, να αναρρωτηθούμε αν υφίσταται πραγματικά ο φόβος αυτός ή είναι υποθετικός. Να δούμε τι δημιουργεί τον φόβο και τι θα κάναμε εάν δεν υπήρχε αυτός για να ανακόπτει την πορεία μας και να αναστέλλει τη δράση και τις αποφσσεις μας. Να σκεφτούμε το καλύτερο και το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί όπως και τις πιθανότητες που υπάρχουν για το καθένα. Έτσι θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε ένα ρεαλιστικότερο σενάριο και να τροποποιήσουμε την πεποίθησή μας ότι εκείνο που φοβόμαστε είναι τόσο ακατανίκητο κι τρομερό.

Ο σκοπός είναι να καταρριφθεί το εμπόδιο και να μετατρέψουμε σταδιακά την αδυναμία μας σε δύναμη, αφού θα την έχουμε κατανοήσει, θα την έχουμε επεξεργαστεί και σίγουρα θα την έχουμε απομυθοποιήσει! Πρόκειται για μια επίπονη άσκηση, χωρίς αμφιβολία. Δουλεύει όμως και είναι πολύ βοηθητική! Πιστέψτε με! Eίναι ένας πολύ καλός τρόπος να πολεμήσουμε τους φόβους μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.