Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ιδέες για το γιορτινό μας τραπέζι

Ιδέες για το γιορτινό μας τραπέζι

Τις μέρες των γιορτών όλοι τρώμε κάτι παραπάνω ή πολύ παραπάνω. Χορταίνουμε χρώματα, αρώματα και γεύσεις στα γιορτινά τραπέζια. Το πιο σημαντικό αυτήν την περίοδο όμως, θεωρώ ότι είναι η παρουσίαση, ο στολισμός των τραπεζιών και των πιάτων. Είναι εξάλλου η πρώτη εντύπωση, το πρώτο ερέθισμα που λαμβάνει ο εγκέφαλός μας !

Τι προτιμάτε συνήθως; Στολίζετε απλά με ένα κεντρικό κερί ή μια σύνθεση; Χρησιμοποιείτε κάποιο στολισμό σε κάθε πιάτο ή παραμένετε παραδοσιακοί και κλασικοί, περιοριζόμενοι σε μια γιορτινή, μονόχρωμη (κόκκινη συνήθως) χαρτοπετσέτα; Ακόμη και για εσάς που παραμένετε λιτοί και απέριττοι,  σας προτείνω σήμερα να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε μόνες σας χριστουγεννιάτικα δέντρα με τις μονόχρωμες χαρτοπετσέτες της επιλογής σας, κόκκινες, πράσινες, χρυσές, ασημί ή και λευκές. Τα υλικά είναι απλά και η διαδικασία εύκολη και γρήγορη σχετικά.

Θα χρειαστούμε μεγάλες χαρτοπετσέτες, χαρτόνι χειροτεχνίας, κόπτη σχεδίων (αγγελάκι, αστέρι, καρδιά κλπ.). Τα χρώματα μπορούμε να τα επιλέξουμε ανάλογα με το γούστο μας! Προσωπικά, συνήθως χρησιμοποιώ κόκκινες ή πράσινες χαρτοπετσέτες και χρυσό χαρτόνι ή κάποιες φορές χρυσό, λεπτό μέταλλο χειροτεχνίας. Τα σχεδιάκια όπως πχ αστέρι τα χρειαζόμαστε για να στολίσουμε την κορυφή του δέντρου μας! Βεβαίως μπορείτε να κάνετε την ίδια κατασκευή με τις υφασμάτινες πετσέτες φαγητού!

Παίρνετε τη χαρτοπετσέτα όπως είναι ή διπλώνετε την πετσέτα σας στα τέσσερα ώστε να δημιουργηθεί ένα τετράγωνο. Πάρτε μετά την κάθε γωνία της πετσέτας και διπλώστε την σε διαφορετική κλίμακα ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν σκάλα. Γυρίστε την πετσέτα από τη μεριά που δεν έχει διπλωθεί και διπλώστε τις δύο γωνίες που έχουν δημιουργηθεί προς τα μέσα. Γυρίστε πάλι την πετσέτα, γυρίστε προς τα πάνω και περάστε την κάθε γωνία μέσα στη σκάλα που έχει δημιουργηθεί. Στολίστε με αστέρι, καρδιά, αγγελάκι ή ότι άλλο σας αρέσει ( πχ φιογκάκι από κορδέλα της επιλογής σας ή χάντρα) την κορυφή του δέντρου.

Έτοιμο!!!Θα είστε πολύ υπερήφανες για το αποτέλεσμα και τα όμορφα σχόλια που θα εισπράξετε!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.