Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η συνταγή της συνέπειας

Η συνταγή της συνέπειας

Είναι δυνατόν να κάνουμε οτιδήποτε στη ζωή μας σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο αν δεν έχουμε το ένα και μοναδικό, σημαντικότατο όπλο-κλειδί που θεωρώ ότι πραγματικά ανοίγει κάθε δρόμο προς την επιτυχία; Ποιο είναι αυτό; Η συνέπεια.
Καθημερινά η λίστα με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι όλο και μεγαλύτερη. Θέλουμε όμως πραγματικά να τα φέρουμε όλα εις πέρας; Έχουμε τη θέληση και τις δυνατότητες; Ναι, ενδεχομένως τα έχουμε όλα αυτά, αλλά πολλές φορές βάζουμε ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των γύρω μας και των όσων τους αφορούν, ξεχνώντας τους καθαρά προσωπικούς μας στόχους και τα δικά μας «θέλω». Επικεντρωνόμαστε έτσι στην προσπάθεια να είμαστε συνεπείς μόνο προς τους άλλους και όχι προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Και τώρα;

Επαναλάβετε μετά από εμένα: «τα μάτια μου θα πρέπει είναι προσηλωμένα στο στόχο, ό,τι κι αν συμβεί». Τώρα πιάστε εκείνη τη λίστα των υποχρεώσεων – «θέλω» που λέγαμε και ξεκαθαρίστε τα επείγοντα, τα σημαντικά, όσα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, όσα χρειάζεστε βοήθεια για να γίνουν, όσα δε είναι απαραίτητο να γίνουν και το κυριότερο: βάλτε τις προτεραιότητές σας πρώτες στη λίστα.

Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να παραμείνουμε συνεπείς εάν δεν έχουμε κάποιον που μπορεί να μας «ελέγξει». Αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει, μη διστάσετε να ζητήσετε από κάποιον φίλο, τον ή την σύζυγο, τους γονείς να σας βοηθήσουν. Είναι κάτι αντίστοιχο όπως η συνέπεια στην τήρηση της δίαιτας υπό τη σκέψη του ελέγχου από τον διαιτολόγο.

Εστιάστε στο τώρα, στο σήμερα. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να επικεντρωθείτε στην επίτευξη του τελικού στόχου, θέτοντας βραχυπρόθεσμους, μικρότερους στόχους. Αυτό μας βοηθάει να επιτυγχάνουμε πιο εύκολα, να μπορούμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας, διατηρώντας έτσι ζωντανό το κίνητρό μας και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε ακάθεκτοι προς την επίτευξη του κύριου στόχου μας.

Ένα πράγμα που έχω διαπιστώσει προσωπικά είναι ότι οι πιθανότητες να πετύχεις κάτι αυξάνονται εάν παραμένεις πιστός στις προσπάθειές σου ότι κι αν συμβεί. Δεν μπορείς να εξαρτάσαι από όρους, από τους γύρω σου ή από άλλους «εξωγενείς» παράγοντες. Δεν μπορεί η κούραση, ένα τηλεφώνημα, μια καθυστέρηση, μια άσχημη συμπεριφορά κλπ κλπ να μας κάνει ασυνεπείς. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας αποσπά την προσοχή, θα μας ροκανίζει τον χρόνο ή θα μας ρουφάει την ενέργεια, αν το επιτρέψουμε.

Γενικά, τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιώ ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η θέληση. Αν το θέλεις πραγματικά, θα βρεις τη διάθεση, τη δύναμη, τον χρόνο, τον τρόπο να είσαι συνεπής και να παλέψεις όσο γίνεται περισσότερο για να πετύχεις το στόχο σου, είτε αυτό είναι να φτιάξεις ένα νόστιμο φαγητό, είτε είναι να αλλάξεις τη ζωή σου. Το θέλεις; Ξεκίνα λοιπόν. Τώρα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.