Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η μαγεία των βιβλίων

Η μαγεία των βιβλίων

Δεκέμβρης! Ο αγαπημένος μου μήνας! Μου αρέσει  πολύ να κάνω βόλτα σε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και σε βιβλιοπωλεία! Νιώθω αυτή τη ζεστασιά των χρωμάτων να αγγίζει την ψυχή μου. Μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από την παιδική μου ηλικία. Οι βόλτες στο πολυκατάστημα “Μινιόν” στην Αθήνα και οι φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, τα δώρα κάτω από το δέντρο, τα ημερολόγια με τα σοκολατάκια κάτω από το παραθυράκι κάθε ημέρας. Μετά φέρνω στη μνήμη μου εικόνες από τα πρώτα χρόνια της κόρης μου. Τελικά την περίοδο των γιορτών γινόμαστε όλοι παιδιά! Σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω δύο υπέροχα παιδικά βιβλία. Ένα καινούργιο, που εκδόθηκε πριν ένα μήνα και κάτι και ένα παλαιότερο αλλά εξίσου υπέροχο.

Σκαλίζοντας λοιπόν τη μεγάλη μας συλλογή, έπεσα πάνω σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα βιβλία που μας άρεσαν ιδιαίτερα όταν τα διαβάζαμε με την κόρη μου! Είναι: «Τα Χριστούγεννα της Λούλας της Στρουμπουλούλας», του Ευγένιου Τριβιζά. Η ιστορία είναι η εξής: «H Λούλα Στρουμπουλούλα, η τετράπαχη γαλοπούλα, δεν είναι ένα συνηθισμένο πουλερικό. Δε δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα της. Μόλις παραμονές Χριστουγέννων αντιλαμβάνεται ότι ο κύριος και η κυρία Ζαρζαφούτη σκοπεύουν να την κάνουν ψητή στο φούρνο, αναλαμβάνει αμέσως δράση. Κρύβεται, μεταμφιέζεται, εξαφανίζεται, ελίσσεται, ακόμα και κομάντος με μαύρη μάσκα γίνεται, ώσπου για καλή της τύχη ένα λεπτό ακριβώς προτού την εκτελέσουν βρίσκει σε ένα σεντούκι κάτι που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της αλλά και τη ζωή του ζεύγους Ζαρζαφούτη.» Αξίζει να το διαβάσετε με τα παιδιά σας ή να το χαρίσετε!

Το δεύτερο αγαπημένο βιβλίο είναι ένα που ανακάλυψα στο βιβλιοπωλείο όπου τριγυρίζω όταν έχω λίγο ελεύθερο χρόνο: « Η αγαπημένη μου συλλογή με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» με 25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά. «25 υπέροχες ιστορίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά όσο θα περιµένετε την πιο όµορφη γιορτή του χρόνου. Γιατί ο Αϊ-Βασίλης µένει στον Βόρειο Πόλο; Μπορεί κανείς να τον δει την παραµονή της Πρωτοχρονιάς; Φοράει µόνο κόκκινα; Και ποιος ετοιµάζει τα δώρα για τα παιδιά; Για να ανακαλύψετε όλα τα µυστικά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαβάστε αυτή την υπέροχη συλλογή από γιορτινές ιστορίες και αφήστε τις όµορφες εικόνες να σας ταξιδέψουν ως τον Βόρειο Πόλο!» Νομίζω θα ξετρελαθούν τα παιδιά σας!!

Κάντε κι εσείς μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία αυτές τις ημέρες! Θα σας αρέσει πολύ! Η μαγεία των βιβλίων δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει και είναι πολύ όμορφο να την δουν και να την πιστέψουν και τα παιδιά! Τι πιο όμορφο από το ταξίδι μέσα από τις πολύχρωμες, μαγικές σελίδες ενός παιδικού βιβλίου…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.