Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η λάμψη των γιορτών ξεκινά από το…ντεμακιγιάζ

Η λάμψη των γιορτών ξεκινά από το…ντεμακιγιάζ

Οι γιορτές απαιτούν λάμψη και εντυπωσιακό μακιγιάζ. Όμως είναι πολύ σημαντικό να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας συστηματικά και σωστά, ώστε να έχουμε τέλεια επιδερμίδα, η οποία θα αναδεικνύεται με το make up.

Χωρίς το σωστό ντεμακιγιάζ δεν θα το πετύχoυμε! Ο καθαρισμός του προσώπου χρειάζεται πρωι και βράδυ, αλλά αν είναι να παραλείψετε έναν από τους δύο, καλύτερα να είναι ο πρωϊνός.

Αν και υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών, που υποτιμούν τη σημασία του ποιοτικού ντεμακιγιάζ, αυτό είναι μεγάλο λάθος. Χωρίς τον επιμελή καθαρισμό του δέρματος, μπορεί να εμφανιστούν σπυράκια και το βέβαιο είναι ότι δημιουργούνται πιο γρήγορα ρυτίδες και το δέρμα φαίνεται κουρασμένο.

Μόνο αν καθαρίζετε τέλεια την επιδερμίδα σας από το μακιγιάζ, μπορεί να αναζωογονηθεί κάθε νύχτα και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από τις κρέμες δέρματος.

Ας δούμε λοιπόν τον καλύτερο τρόπο αφαίρεσης του μακιγιάζ. Κάντε το καθημερινά και δείτε πώς θα αλλάξει και πώς θα σας ανταμείψει το δέρμα σας!

Ντεμακιγιάζ βήμα – βήμα

Βήμα 1 – Επιλέξτε το καλύτερο προϊόν ντεμακιγιάζ για τον τύπο της επιδερμίδας σας

Πριν σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη με το δίσκο ντεμακιγιάζ στο χέρι, επιλέξτε τα σωστά προϊόντα για την τέλεια αφαίρεση μακιγιάζ. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Χρειάζεστε τουλάχιστον τρία: προϊόντα ντεμακιγιάζ ματιών, γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, balm, λάδι ή τζελ για τον βασικό καθαρισμό του δέρματος και τέλος λοσιόν καθαρισμού προσώπου ή micellar water για βαθύ καθαρισμό.

Βήμα 2 – Βρέξτε το πρόσωπό σας

Βήμα 3 – Ξεκινήστε με το ντεμακιγιάζ των ματιών σας

Ξεκινήστε την αφαίρεση του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών. Χρησιμοποιήστε ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ.  Εμποτίστε αρκετά το δίσκο ντεμακιγιάζ, εφαρμόστε στο βλέφαρο κι αφήστε το προϊόν να δράσει για αρκετή ώρα, ώστε να διαλυθεί το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, σκουπίστε απαλά τη μάσκαρα και άλλα ίχνη του μακιγιάζ, ξεκινώντας από τη ρίζα των βλεφαρίδων προς τις άκρες, ακολουθώντας κατεύθυνση μακριά από το πρόσωπό σας.

Αν χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μάσκαρα, χρησιμοποιήστε προϊόν για την αφαίρεση αδιάβροχου μακιγιάζ. Πολύ καλό προϊόν είναι το Collistar Make-up Removers and Cleansers, το οποίο όχι μόνο καθαρίζει τέλεια το μακιγιάζ, αλλά ταυτόχρονα ενυδατώνει σε βάθος την λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και εμποδίζει τον ερεθισμό της. Μην πιέζετε πάρα πολύ το δίσκο ντεμακιγιάζ – με αυτό τον τρόπο να προκαλέσετε περιττές ρυτίδες. Αυτό ισχύει για τον καθαρισμό ολόκληρου του προσώπου.

Βήμα 4 – Βασικός καθαρισμός του δέρματος

Μετά το ντεμακιγιάζ των ματιών, σειρά έχει το πρόσωπο. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, για να αφαιρέσετε τους μεγαλύτερους ρύπους χρησιμοποιήστε γαλάκτωμα, λάδι ή βάλσαμο(balm) ντεμακιγιάζ που μετατρέπεται σε κρέμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή αμυγδάλου, τα οποία διαλύουν τέλεια όλες τις ακαθαρσίες.

Τα πιο λιπαρά δέρματα ωφελούνται περισσότερο με τη χρήση τζελ ντεμακιγιάζ. Για προβληματικό δέρμα μπορείτε να δοκιμάσετε ένα τζελ με αντιβακτηριδιακή δράση.

Εφαρμόζουμε τα προϊόντα πάντα αφού πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια μας. Απλώνετε με καθαρό δίσκο ντεμακιγιάζ είτε με τα δάκτυλά σας και ακολουθείστε μια κατεύθυνση από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Αφήνετε για λίγο να δράσει και στη συνέχεια να σκουπίζετε με δίσκο ντεμακιγιάζ ‘η με νερ’ο, ανάλογα με το προϊόν. Τέλος, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το μακιγιάζ από το λαιμό σας.

Βήμα 5 – Ολοκληρώστε τον καθαρισμό του δέρματος

Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό της επιδερμίδας, προτιμήστε μια λοσιόν καθαρισμού ή micellar water. Κατά τον καθαρισμό, να αλλάζετε τους δίσκους ντεμακιγιάζ μέχρι να παραμείνουν εντελώς καθαροί.

Βήμα 6 – Τονώστε το δέρμα σας

Τέλος, χρησιμοποιήστε τονωτική λοσιόν επιδερμίδας. Όχι μόνο τονώνει το δέρμα, αλλά συγχρόνως συσφίγγει τους πόρους και προετοιμάζει το δέρμα για την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών για να μην την ερεθίσετε.

Αν βρείτε τη Rosée Visage Toning Cleansing Lotion της Phytomer, αγοράστε τη διότι έχει διπλή δράση και χρησιμοποιείται και στα μάτια!

Τώρα έχετε μία τέλεια καθαρή επιδερμίδα, οπότε μπορείτε να προχωρήσετε στη θρέψη και την ενυδάτωση!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.