Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ…ΣΧΕΣΕΩΝ

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ…ΣΧΕΣΕΩΝ

Άνθρωποι πληγωμένοι, καρδιές ραγισμένες, μάτια υγρά. Ιστορίες αγάπης με άδοξο τέλος. Κι ένα τεράστιο γιατί που απομένει και παιδεύει το μυαλό και την ψυχή. Πόσες παρόμοιες περιπτώσεις ακούμε κάθε μέρα. Και αναρωτιόμαστε τι πήγε λάθος, όταν, φαινομενικά τουλάχιστον, όλα έδειχναν ιδανικά.

Βλέποντας ένα επεισόδιο γνωστής σειράς νομίζω βρήκα την απάντηση. Το κυριότερο και συχνότερο πρόβλημα είναι ότι αγαπάμε τον άλλο για αυτό που θα θέλαμε να είναι και όχι γι΄αυτό που πραγματικά είναι. Κι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Λίγους θα αναφέρω. Τους πιο σημαντικούς κατά τη γνώμη μου.

Πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι δεν μπαίνουμε στον κόπο να γνωρίσουμε εκείνον που έχουμε δίπλα μας εις βάθος. Να ψάξουμε αυτό που κρύβει μέσα του. Την αληθινή του αξία. Στεκόμαστε στην εξωτερική εμφάνιση, όσα βλέπουμε επιφανειακά. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα θετικά όταν πια αποκαλυφθούν τα αρνητικά του στοιχεία. Όλοι μας έχουμε «κουσούρια». Οι σχέσεις βασίζονται στην αποδοχή, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό.

Δεύτερον, έχοντας κάποια πρότυπα ή απωθημένα, αναζητούμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον σύντροφό μας. Ορισμένοι δεν κάνουν υποχωρήσεις. Είναι συνειδητοποιημένοι και δε συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλουν. Άλλοι όμως, προσδίδουν στο έτερον ήμισυ χαρακτηριστικά που ούτε καν έχει! Και όταν αντιλαμβάνονται ότι δεν τα διαθέτει στην πραγματικότητα, απλά πάνε παρακάτω. Ένας χωρισμός πάνω κάτω, δεν κάνει διαφορά.

Τρίτον, ως γεγονός οι σχέσεις γίνονται όλο και πιο επιπόλαιες. Ξεκινούν χωρίς καλά καλά να γνωρίζει ο ένας τον άλλο, όπως είναι φυσικό, και προχωρούν με ταχύτητες φωτός. Προκύπτουν εκπλήξεις, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε παιδιά που ταλαιπωρούνται χωρίς να φταίνε σε τίποτα και καταστάσεις απείρου κάλους. Τελευταία μου έτυχε να γίνω μάρτυρας σε φοβερές σκηνές και συνομιλίες, που με έκαναν να απορώ αν ποτέ υπήρξε κάποιο συναίσθημα μεταξύ των εμπλεκομένων!

Βεβαίως δεν μπορώ να μην αναφέρω και τη φθορά που επέρχεται πλέον πολύ πιο γρήγορα αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα προβλήματα, η έλλειψη ποιοτικού χρόνου αλλά και η αδιαφορία απομακρύνει τα ζευγάρια. Έτσι είναι πολύ πιθανό αντί κάποιος να αφιερώσει χρόνο στην εξυγίανση της σχέσης και να προσπαθήσει να αποκαταστήσει το πολυπόθητο «μαζί», να αναζητά και να βρίσκει αυτό που του λείπει εκτός σχέσης. Έτσι το ρήγμα βαθαίνει και μπορεί κάποιες φορές να οδηγεί στο χωρισμό.

Ξέρω. Πολλή θεωρία… Είναι διαπιστώσεις και προβληματισμοί βγαλμένοι από τη ζωή. Από όσα βλέπω γύρω μου και ακούω. Δεν είμαι σύμβουλος σχέσεων. Καταγράφω απλώς τις σκέψεις μου πιστεύοντας ότι για να βρεις τα αίτια και τη λύση σε κάθε πρόβλημα, πρέπει να το αναλύσεις. Να το παιδέψεις. Κι όχι να το προσπεράσεις, να πας παρακάτω και να το βρεις ξανά μπροστά σου.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.