Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Ηπειρώτικη πίτα (μπατσάρα) με κολοκυθάκια

Ηπειρώτικη πίτα (μπατσάρα) με κολοκυθάκια

Η ηπειρώτικη μπατσάρα είναι η πιο εύκολη πίτα που υπάρχει και είναι πολύ καλοκαιρινή. Δεν χρειάζεται καν να ανοίξετε φύλλο. Εδώ θα βρείτε μια light εκδοχή της με κολοκυθάκια. Φτιάξτε τη και απολαύστε την! Είναι πεντανόστιμη.
prep time: 15 MINUTES
cook time: 1 HOUR
total time: 1 HOUR 15 MINUTES
servings: 15
calories: 118

ΥΛΙΚΑ

για το κουρκούτι

  • 250 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο χρειάζεται

( Πώς θα πετύχετε τον τέλειο χυλό για την μπατσάρα σας; Δεν έχει και τόση σημασία. Είτε τον κάνετε λίγο πιο αραιό, είτε σας βγει λίγο πιο πηχτός, η πίτα θα βγει πεντανόστιμη. Επομένως μην ανησυχείτε γι’αυτό. )

για τη γέμιση

  • 700 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα καλά
  • 200 γρ. φέτα κατσικίσια
  • λίγο αλάτι
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μαύρο πιπέρι

( προσωπικά, πρόσθεσα τριμμένο καρότο και λίγο δυόσμο για περισσότερο άρωμα

 

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε τρίβοντας τα κολοκυθάκια. Στραγγίστε τα καλά για να μην σας βγάλουν υγρά στο ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση και αφήστε την στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι, το αυγό και το baking powder. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και συνεχίστε μέχρι να αποκτήσετε έναν πηχτό χυλό.

  • Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι της επιλογής σας (το δικό μου είναι 40×28 εκ.) αλείψτε την επιφάνειά του με λίγο βούτυρο. Απλώστε το μισό χυλό. Βάλτε χυλό και στα πλάγια του πυρέξ. Ρίξτε μέσα τη γέμιση και από πάνω τον υπόλοιπο χυλό. Αν θέλετε ψεκάστε και με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια. Ρίξτε από πάνω παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
  • Αν δείτε να σας αρπάζει από πάνω η μπατσάρα σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα κόψτε την.

πηγή: mrssoupe.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.