Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Εσύ πως αγαπιέσαι;

Εσύ πως αγαπιέσαι;

Σ’ αγαπώ, μ ’αγαπάς, πεθαίνω για σένα, πεθαίνεις κι εσύ. Κάνεις τα πάντα. Τα δίνεις όλα. Όλα όμως. Και, ναι, μερικές φορές δεν πετυχαίνει η ανάμιξη αυτών που δίνεις και παίρνεις. H χημική αντίδραση οδηγεί σε… ίζημα! Το άλλο σενάριο που το πάτε; Αυτό που εσύ βάζεις τον καλύτερό σου εαυτό και κάνεις τα πάντα αλλά δεν…το ξέρουμε όλοι και μην το αρνηθείτε. Τι γίνεται δηλαδή; Τι κάνουμε λάθος;

Η απάντηση είναι τόσο, μα τόσο απλή. Κι όμως ίσως δε σας πέρασε ποτέ από το μυαλό. Ποτέ όμως. Οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Το γνωρίζουμε καλά και το ζούμε καθημερινά εξάλλου. Σκεφτείτε ότι ο καθένας από εμάς προέρχεται από διαφορετική οικογένεια, μεγάλωσε με συγκεκριμένα πρότυπα, αρχές, ερεθίσματα και δεδομένα.

Τώρα θα αναρωτηθείτε. Τι μας νοιάζει εμάς η οικογένεια του άλλου; Με εκείνη θα ζήσουμε; Σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός… Δεν πάει έτσι όμως. Τα “σποράκια” που φύτεψε το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και η πορεία μας μέχρι να γνωρίσουμε κάποιον και να τον “αγαπήσουμε”, μεγαλώνουν, ριζώνουν και μερικές φορές γίνονται ζιζάνια.

Το μεγάλο ζήτημα αγαπητοί μου δεν είναι το πως θα αγαπήσετε εσείς τον εκλεκτό της καρδιάς σας. Το θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά και σε βάθος είναι τελικά το πως έχει μάθει το έτερον ήμισυ (to be or not to be) να αγαπιέται. Πως εκλαμβάνει τις εκδηλώσεις της δικής μας αγάπης. Είναι αυτές που τον γεμίζουν; Που τον κάνουν να νιώθει αυτό που θέλουμε να του μεταδώσουμε. Λαμβάνει τα σωστά μηνύματα; Ή άδικα αγαπάμε;

Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να γίνει απόλυτα κατανοητό αυτό που συζητάμε. Για μια γυναίκα, αγάπη μπορεί να είναι να την πάει ο σύντροφός της μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα κρατώντας την χέρι χέρι. Αν την πάει σε αγώνα ποδοσφαίρου, ε, δε νιώθει τίποτα. Ίσως βαριέται μέχρι θανάτου! Για έναν άντρα, αγάπη μπορεί να είναι να του μαγειρέψει η αγαπημένη του κοκκινιστό, όπως το έφτιαχνε η μαμά του. Ακόμη και τα καλύτερα maki rolls να του κάνει, δε θα σκιρτήσει η καρδούλα του.

Αυτά είχα να πω. Ψάξτε λοιπόν πως έχει μάθει να αγαπιέται ο εκλεκτός ή η εκλεκτή σας. Ενδιαφερθείτε. Ρωτήστε στην ανάγκη: «Εσύ πως αγαπιέσαι;», δεν είναι κακό. Μπορεί να δυσκολευτείτε λιγάκι, αλλά ποιος είπε ότι οι σχέσεις είναι κάτι απλό;; Το λέει και το τραγούδι: «Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα…».

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.