Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Εβδομάδα των παθών. Συναισθανθείτε…

Εβδομάδα των παθών. Συναισθανθείτε…

Εβδομάδα των παθών… σκέφτομαι για πόσους ανθρώπους δεν υπάρχει εβδομάδα των παθών γιατί τα πάθη τους διαρκούν 365 ημέρες και 365 νύχτες. Ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά χωρίς παύση, άλλοτε οπλισμένοι σιωπηλή υπομονή κι άλλοτε με κραυγές απελπισίας, πόνου και εξάντλησης. Παιδιά κάθε ηλικίας, άνθρωποι μικροί και μεγάλοι που περνούν απίστευτες δοκιμασίες, ασθένειες, κακουχίες. Και πολλές φορές, τις περισσότερες δηλαδή πλέον, ευθύνονται… «άνθρωποι».
Ξεχνάμε όμως τόσο εύκολα. Η χαρά, η αγάπη, η ευτυχία, η επιτυχία μας κάνουν να ξεχνάμε. Από μια άποψη είναι βέβαια καλό, γιατί αλλιώς τα αποθέματα ελπίδας, αισιοδοξίας, φιλοδοξίας και προσπάθειας κάποτε θα τελείωναν. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες φορές όλα τα όμορφα της ζωής μας καθιστούν, ορισμένους εννοώ, ανάλγητους και αδιάφορους. Συχνά πάλι αρνούμαστε να κοιτάξουμε τι συμβαίνει γύρω μας κι αυτό γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.
Όμως αναρωτιέμαι. Πως γίνεται άνθρωποι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον ανθρώπινο πόνο, να είναι σε θέση να προκαλέσουν οι ίδιοι, ενσυνείδητα, παρόμοιο «πόνο», ίσως διαφορετικής μορφής. Θα μου πείτε η συνείδηση του καθενός… Ναι όντως. Μηχανορραφίες, συνομωσίες, bullying, σχέδια εξόντωσης, δολοφονίες, βιασμοί, πόλεμοι… Και γεννιέται το εύλογο ερώτημα. Ποιος τελικά αξίζει να λέγεται άνθρωπος; Αυτός είναι ο ορισμός του; Ο προορισμός του;
Ας συνέλθουμε λίγο. Γυρίστε δίπλα σας. Δείτε εκείνο το παιδί με τα λυπημένα μάτια και την άδεια ψυχή. Δείτε τα δάκρυα του που μουσκεύουν κάθε σπιθαμή της ύπαρξής του και ματαιώνουν την αθωότητά του. Δείτε. Τη γυναίκα που υπομένει το μαρτύριό της και μέσα της σπαράζει. Τον άντρα που παλεύει να σταθεί όρθιος άλλο ένα 24ωρο. Δείτε ένα θάλαμο στο ογκολογικό ή οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο. Κανείς μας δεν είναι άφθαρτος. Κανείς δε θα ζήσει αιώνια όσο φθηνά ή ακριβά κι αν πουλήσει την ψυχή του στον…διάβολο. Όσο ψηλά κι αν φτάσει, όσα χρήματα και δόξα κι αν αποκτήσει.
Άνθρωποι είμαστε. Ξυπνήστε! Πάψτε να σπαταλάτε ενέργεια για να ελέγξετε και να υπονομεύσετε τους γύρω σας. Τα λόγια και τις πράξεις σας να τα περνάτε κι από το μυαλό κι από την καρδιά. Δώστε αγάπη για να λάβετε αγάπη. Συναισθανθείτε. Φερθείτε όμορφα πρώτα από όλα στον εαυτό σας.
Καλή Μεγάλη εβδομάδα!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.