Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Είμαστε άνθρωποι για…γέλια

Είμαστε άνθρωποι για…γέλια

Μέρες γιορτινές. Γεμάτες χαρά. Έτσι θα θέλαμε να είναι για όλους μας η κάθε μέρα και όχι μόνο οι γιορτές. Να χαμογελάμε  όσο περισσότερο μπορούμε. Και να γελάμε με κάθε ευκαιρία. Σωστά το υποψιαστήκατε. Θα μιλήσουμε για μια όμορφη καμπύλη. Μια καμπύλη που διαθέτουμε όλοι ανεξαιρέτως και που μπορεί να τα…ισιώσει όλα. Το χαμόγελο!

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν ως αντικείμενό τους την ευεργετική επίδραση του χαμόγελου και του γέλιου. Είναι ιατρικά τεκμηριωμένο εξάλλου. Οι ορμόνες της ευτυχίας (ενδορφίνες) που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο, όταν παράγονται μέσω του γέλιου, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν τη μνήμη διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή.

 Οι ενδορφίνες έχουν 20-50 φορές ισχυρότερη αναλγητική δράση από τη μορφίνη, πράγμα που σημαίνει ότι δύο ή τρία λεπτά ξεκαρδιστικού γέλιου θα προκαλέσουν έκκριση ποσότητας ικανής να «κρατήσουν» τον οργανισμό εγρήγορση ολόκληρο το 24ωρο και μπορεί να έχουν και αναλγητική δράση!

Αν είστε κατσούφηδες, μουτρωμένοι, συνοφριωμένοι, γκρινιάρηδες και γελάτε σπανίως, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε στάση ζωής και να εντάξετε το γέλιο στην καθημερινότητά σας. Το πρώτο βήμα είναι το χαμόγελο. Η απλή αυτή αλλά αναγκαία πρώτη κίνηση για να μυηθεί κάθε «αρχάριος» στον κόσμου του γέλιου. Εύχομαι να τα καταφέρω να σας πείσω και να σας δείξω πως γίνεται.

Σας διαβεβαιώ ότι το γέλιο απαιτεί προπόνηση. Μπορεί να μη μας βγαίνει πάντα αυθόρμητα. Μπορεί ορισμένοι να πιστεύετε ότι δε σας ταιριάζει. Αλλά εάν δεν το επιτρέψουμε στον εαυτό μας, αν δε μας δώσουμε μια ευκαιρία χαλαρώνοντας πως θα το ξέρουμε αυτό;  Γιατί να μην το δοκιμάσουμε λοιπόν; Ελάτε! Ας το δούμε μαζί. Κι εσείς κύριε, που είστε σοβαρός και αγέλαστος επαγγελματίας, ανοίξτε τώρα την κάμερα του έξυπνου κινητού σας. Χαμογελάστε! Δείτε!! Ένα μεγάλο like!!! Σας πάει τελικά! Τι γοητευτικό!

Τώρα βάλτε κινούμενα σχέδια. Διαβάστε ανέκδοτα. Δείτε μια κωμωδία. Και αφήστε χαλαρούς τους μυς του προσώπου σας! Εισπνεύστε, εκπνεύστε και ακούστε τις αστείες ατάκες! Χαχαχαχαχα! Ορίστε! Γελάτε επιτέλους. Να είστε βέβαιοι. Δε θα σας παρεξηγήσει κανείς. Ίσα ίσα. Το γέλιο είναι μεταδοτικό. Φτιάχνει τη διάθεση, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, σκορπάει θετική ενέργεια και χαρά!

Προσοχή όμως! Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσουμε το ψεύτικο από το αληθινό χαμόγελο. Πως; Ένα χαμόγελο που χρησιμοποιεί μόνο τους μυς των ζυγωματικών (αυτούς που ενώνουν τη γωνία του στόματος με την κορυφή της γνάθου) είναι σχετικά εύκολο να το…φορέσει κανείς. Αλλά είναι «ψεύτικο». Ένα τέτοιο χαμόγελο δε φωτίζει το δωμάτιο, δε μεταδίδει τη χαρά, δεν εμπνέει ζεστασιά και ασφάλεια.

Ένα αληθινά ευτυχισμένο χαμόγελο ενεργοποιεί όλους τους μυς του κάτω τριτημορίου του προσώπου. Το στόμα ανοίγει προς τα πλάγια, η γνάθος κατεβαίνει και αφήνει τα δόντια μας να φανούν ενώ οι μύες που συμμετέχουν δημιουργούν έντονες ρυτίδες στην άκρη των ματιών (το γνωστό «πόδι της χήνας», το οποίο δε θα είναι κριτήριο στις αγαπητές κυρίες που έχουν κάνει bottox!!! Και καλά έκαναν δηλαδή!!!). Το κύριο χαρακτηριστικό του αληθινού χαμόγελου είναι ότι αυτές οι κινήσεις που περιέγραψα συνοδεύονται από μια έντονη λάμψη στα μάτια και όχι μόνο!!! Αλλάζει κυριολεκτικά η μορφή μας, γινόμαστε ασυγκρίτως πιο όμορφοι!

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο δεν είναι επιστήμη αν και έχει επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη. Είναι απλό στην …εκτέλεση, επιδέχεται βελτίωση καθώς εξασκείται, δίνει μόνο θετικά συναισθήματα, είναι ένα υπέροχο μέσο επικοινωνίας και δεν κοστίζει τίποτα!!! Αφού είμαστε άνθρωποι για …γέλια και όχι για κλάματα! Εμπρός! Τρέξτε στον πρώτο διαθέσιμο καθρέφτη και προπονηθείτε!!!

Και μην ξεχνάτε! Σας αγαπώ! 😊😄😍

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.