Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Σας αρέσουν τα επιτραπέζια; Δείτε τα top και πάμε να παίξουμε

Σας αρέσουν τα επιτραπέζια; Δείτε τα top και πάμε να παίξουμε

Σύμφωνα με τη θεωρία του ψυχολόγου Dr.Howard Gardner, κάθε άτομο διαθέτει 8 τύπους νοημοσύνης (ποια από τα 8 είδη νοημοσύνης διαθέτεις;). Οι 8 αυτοί τύποι ευφυΐας συνδυάζονται σε κάθε άτομο με μοναδικό τρόπο, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις ικανότητές μας σε διαφορετικούς τομείς. Είναι σημαντική η αρμονική ενίσχυση ‘ολων των ειδών νοημοσύνης, προκειμένου να αποκτήσουμε πολύπλευρη προσωπικότητα.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια μας βοηθούν να εξασκήσουμε αρκετούς από αυτούς τους τύπους ευφυΐας, οπότε μπορούμε να παίζουμε ελεύθερα. “Το τερπνόν μετά του ωφελίμου” δε λένε; Θα δούμε μερικά από τα πιο δημιουργικά επιτραπέζια. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις τους είναι για ενηλίκους, αλλά για τα περισσότερα υπάρχουν και οι αντίστοιχες παιδικές εκδόσεις.

 

Scrabble

Το Scrabble πρωτοεμφανίστηκε το 1938 και έκτοτε ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους σε περισσότερες από 120 χώρες. Η αυθεντική εκδοχή του, στα ελληνικά, σε βοηθάει να «βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει», συνθέτοντας λέξεις με τη μεγαλύτερη αξία. Επιτραπέζιο που παίζεται ξανά και ξανά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, το Scrabble απαιτεί ελάχιστο χρόνο στησίματος, διαθέτει λίγους και απλούς κανόνες και αποτελεί την επιτομή της δημιουργικότητας.

Mysterium

Στο Mysterium προσπαθείτε να λύσετε τον φόνο ενός φαντάσματος προκειμένου να του επιτρέψετε να αναπαυθεί. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1920 στη Σκωτία, εκεί όπου ένας γνωστός αστρολόγος εντοπίζει ένα φάντασμα που υποφέρει από αμνησία. Με την καθοδήγησή του μέσα από οράματα (κάρτες στο παιχνίδι), οι παίκτες πρέπει να βρουν πώς δολοφονήθηκε, από ποιον, πού και με τι όπλο. Ένας παίκτης παίρνει τον ρόλο του φαντάσματος και οι υπόλοιποι εκείνους των μέντιουμ που καλούνται να συνεργαστούν και να λύσουν το μυστήριο.

What Do You Meme?

Τα memes αποτελούν πλέον κομμάτι της ζωής μας -απλά σκεφτείτε πόσες φορές τη μέρα χρησιμοποιείτε κάποιο απ’ αυτά στα social media ή μιλώντας με τους φίλους σας. Στο «What Do You Meme?» τα memes αυτά έγιναν παιχνίδι (για ενήλικες). Καλείστε να συνδυάσετε λεζάντες με εικόνες δημιουργώντας έτσι το τέλειο meme, αυτό που θα κάνει τους φίλους σας να «λυθούν» στα γέλια. Σε κάθε γύρο οι παίκτες προσπαθούν να φτιάξουν τον πιο αστείο συνδυασμό και ένας διαφορετικός κριτής κάθε φορά αποφασίζει για τον καλύτερο όλων.

Dixit Odyssey

Σε κάθε γύρο του Dixit, ένας διαφορετικός παίκτης επωμίζεται τον ρόλο του αφηγητή. Περιγράφει με μια πρόταση την κάρτα που κρατά στους υπόλοιπους κι εκείνοι του δίνουν μία κάρτα που πιστεύουν ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στην περιγραφή του. Εκείνος αφού τις μπερδέψει όλες μαζί, τις απλώνει μπροστά τους και εκείνοι καλούνται να μαντέψουν ποια ήταν η δικιά του. Με 84 κάρτες σχεδιασμένες από τον Piero και ζωγραφισμένες από τη Marie Cardouat, το Dixit θα σας κάνει να εξαντλήσετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας.

Trivial Pursuit

Τo Trivial Pursuit αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα το πιο επιτυχημένο παιχνίδι γνώσεων στον κόσμο. Με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας, η κλασσική έκδοση θα τεστάρει τα όσα ξέρουν οι παίκτες, από λογοτεχνία και φύση, μέχρι τέχνες και αθλητισμό, μέχρι να τους χαρίσει τα περίφημα «τυράκια» του. Ακόμα κι αν τα καταφέρετε σε κάθε κατηγορία πάντως, η τελική ερώτηση σας περιμένει, έτοιμη να δοκιμάσει τις γνώσεις και την υπομονή σας.

 

Dungeons & Dragons: Η Περιπέτεια Ξεκινά

Αν πάντα θέλατε να γνωρίσετε τον κόσμο του D&D αλλά δε σας δόθηκε ως τώρα η ευκαιρία, τότε το Dungeons & Dragons: Η Περιπέτεια Ξεκινά θα αποτελέσει το ιδανικό «διαβατήριο». Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία από pen & paper RPG: ο ρόλος του dungeon master περνά από παίκτη σε παίκτη, με τους τελευταίους να καλούνται να συνεργαστούν, ώστε να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που συναντούν στις περιπλανήσεις τους στο Neverwinter. Κατάλληλο για 2-4 παίκτες, προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση του party και γρήγορο gameplay.

Τα Κάστρα του Μυστρά

Το θρυλικό Carcassonne επιστρέφει στη δεύτερη έκδοσή του πιο συναρπαστικό από ποτέ. Ένα παιχνίδι που δεν απαιτεί κανενός είδους προετοιμασία, παρά μόνο ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο τραπέζι: τοποθετείστε τα πλακίδια του χάρτη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε τα μεγαλύτερα κάστρα, «κλέψτε» αυτά των αντιπάλων σας και εκμεταλλευτείτε τους καλόγερους, τους ιππότες, τους αγρότες και τους ληστές σας για να μεγιστοποιήσετε τους πόντους σας. Υπέροχο παιχνίδι, κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, θα δοκιμάσει τη δημιουργικότητα και την οξυδέρκειά σας.

 

Exploding Kittens

Το Exploding Kittens (ή «Εκρηκτικά Γατάκια», όπως θα το δείτε στη χώρα μας) αποτελεί ένα πανέξυπνο παιχνίδι με κάρτες με ιδιαίτερο concept. Οι παίκτες τραβούν κάρτες από τη στοίβα, ευελπιστώντας ότι η επόμενη που θα πάρουν στα χέρια τους δε θα είναι ένα εκρηκτικό γατί. Με την κατάλληλη κάρτα μπορούν να απενεργοποιήσουν προσωρινά τη βόμβα, μέχρι να τη σηκώσει ο επόμενος άτυχος. Στήστε παγίδες στους αντιπάλους σας, κλέψτε τις κάρτες σας και γίνετε εσείς αυτός που θα θριαμβεύσει στο φινάλε.

 

Ticket to Ride Ευρώπη

Σας αρέσουν τα ταξίδια με το τρένο; Στο Ticket to Ride θα γυρίσετε ολόκληρη την Ευρώπη πάνω σε δυο ράγες. Μαζέψτε βαγόνια και μηχανές, αποκτήστε διαδρομές και συνδέστε πόλεις μεταξύ τους, δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο και μπλοκάροντας παράλληλα τους αντιπάλους σας. Ένα παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο μετρά και η παραμικρή λεπτομέρεια, απαιτεί σωστή προσέγγιση και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διορατικότητα. Για 2-5 παίκτες θα σας ταξιδέψει εσάς και την παρέα σας.

Goal Quiz

Αν η παρέα περιλαμβάνει ποδοσφαιρόφιλους, τότε το Goal Quiz (ελληνικής παραγωγής) είναι δεδομένα ό,τι καλύτερο μπορείτε να παίξετε. Οι παίκτες (τουλάχιστον δύο, ηλικίας 10 ετών και άνω) χωρίζονται σε δύο ομάδες και καλούνται να «σκοράρουν» απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις και χρησιμοποιώντας καταλλήλως τις κάρτες ενεργειών. Κλέψτε, πασάρετε, σουτάρετε, μα πάνω απ’ όλα απαντήστε σωστά στις 2.200 ποδοσφαιρικές ερωτήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο που σας περιμένουν, προκειμένου να βάλετε γκολ.

 

Με πληροφορίες από: Lifo.gr

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.