Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Γρήγορο ή αργό περπάτημα

Γρήγορο ή αργό περπάτημα

Όποια άσκηση κι αν κάνετε, μόνο όφελος μπορείτε να αποκομίσετε, αρκεί να είστε προσεκτικοί στην επιλογή που σας ταιριάζει. Η πιο απλή μορφή εκγύμνασης είναι αδιαμφισβήτητα το περπάτημα. Είτε αφιερώνετε δέκα λεπτά είτε μία ώρα καθημερινά, είστε πραγματικά αξιέπαινοι, αφού είναι βέβαιο ότι έτσι φροντίζετε για την υγεία όλου του σώματος αλλά και της καρδιάς σας. Η απορία που δημιουργείται συχνά είναι αν βοηθάει περισσότερο το αργό ή το γρήγορο περπάτημα, κι αυτό θα απαντήσουμε σήμερα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, και τα δύο είδη έχουν αρκετά οφέλη. Δείτε τα:

1. Τα οφέλη των γρήγορων περιπάτων μικρής διάρκειας

Σύμφωνα με μελέτες, περίπου 15 λεπτά υψηλής έντασης περπάτημα ισοδυναμεί με περίπου 30 λεπτά μέτριας έντασης. Αυτό σημαίνει ότι με τον τρόπο ασκείστετε αερόβια, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται η καρδιά σας και βέβαια να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Εκτός αυτού, με την παραγωγή ενδορφινών βελτιώνεται η διάθεσή σας, μειώνεται ο κίνδυνος κατάθλιψης και ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον ρυθμό που θα επιλέξετε να διστηρήσετε κατά τη διάρκεια των 15 αυτών λεπτών. Η εξατομικευμένη άσκηση είναι πιο ασφαλής και αποτρέπει την εμφάνιση τραυματισμών που μπορούν να προκύψουν από την υπέρβαση των δυνατοτήτων σας. Μια καλή πρακτική είναι να αφιερώνετε μερικά λεπτά για προθέρμανση και προετοιμασία του μυϊκού σας συστήματος για την έντονη προπόνηση που θα ακολουθήσει.

2. Τα οφέλη του αργού και μεγαλύτερης διάρκειας περιπάτου

Εάν διαθέτετε χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε έναν μακρύτερο περίπατο, σε χαλαρό ρυθμό απολαμβάνοντας λίγη μουσική ή απλά τη φύση γύρω σας. Ακόμη, θα μπορούσατε να περπατάτε με παρέα, καθώς αυτό σας βοηθάει να διατηρέιτε περισσότερο το κίνητρο αλλά και τη δέσμευση ότι δε θα το αφήστε για…αύριο! Ακόμη και με το αργό περπάτημα μεγαλύτερης διάρκειας δυναμώνει η καρδιά σας, μειώνεται μακροπρόθεσμα ο κίνδυνος καρδιαγγειακών συμβαμάτων και αυξάνεται η αντοχή σας. Έτσι, σταδιακά θα δείτε ότι μπορείτε να [περπατάτε περισσότερο και να κουράζεστε λιγότερο. Επίσης, στην πορεία θα είστε σε θέση να αυξήσετε την ταχύτητά σας. Εξάλλου, οι περίπατοι αυτοί θα σας βοηθούν να αδειάζετε και να “καθαρίζετε” το μυαλό σας.

Συμπέρασμα

Είδαμε, λοιπόν, ότι και το γρήγορο και το αργό περπάτημα είναι ωφέλιμα. Ο συνδυασμός των δύο ειδών φαίνεται να είναι ο ιδακνικός ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα από αυτό το είδος άσκησης. Συνδυάστε μία προπόνηση υψηλής έντασης την εβδομάδα ή κάθε δεύτερη εβδομάδα τουλάχιστον. Σταδιακ, όπως προαναφέρθηκε, θα κουράζεστε λιγότερο και θα το απολαμβάνετε περισσότερο.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.