Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Γιατί να ξεκινήσεις pilates άμεσα

Γιατί να ξεκινήσεις pilates άμεσα

H μέθοδος Pilates, είναι μια μέθοδος εκγύμνασης η οποία σχεδιάστηκε από τον Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Μόλις το 1926 μετανάστευσε στην Αμερική, στην Νέα Υόρκη, όπου και άνοιξε το πρώτο pilates studio. Η μέθοδός του εξαπλώθηκε κυρίως μεταξύ των χορευτών, γι΄ αυτό και το πιλάτες έγινε γνωστό στην αρχή ως dancer’s stretching. Η μέθοδος σταδιακά έφτασε να έχει την απήχηση που έχει σήμερα.

Το Pilates είναι ένα καινοτόμο και ασφαλές σύστημα που στοχεύει στην άσκηση μυαλού και σώματος. Είναι τόσο απλό που αρκεί μόνο ένα στρώμα γυμναστικής για να ξεκινήσει κανείς, αλλά οι ασκήσεις του μπορούν να φτάσουν σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού, όπως το pilates reformer, το pilates cadillac  και άλλα. Είναι μία μέθοδος, η οποία μπορεί αποδεδειγμένα, να επιφέρει δραματικά αποτελέσματα στο σώμα σας, όχι μόνο από άποψης όψης, αλλά και επιδόσεων. Η μέθοδος αυτή, αυξάνει την σωματική δύναμη χωρίς να δημιουργεί υπερβολικό όγκο, σχηματίζοντας έτσι ένα όμορφο και κομψό σώμα.

H μέθοδος Pilates έχει τους ακόλουθους στόχους:

  1. τη συμμετρική στάση του σώματος
  2. τον έλεγχο της αναπνοής
  3. την ενδυνάμωση των κοιλιακών (του κέντρου)
  4. τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης
  5. την ευλυγισία των μυών
  6. την κινητικότητα των αρθρώσεων και
  7. την ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης.

Δεν προκαλεί τραυματισμούς, ενώ αντιθέτως αποτελεί άριστο μέσο αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Οι ασκήσεις που συνδυάζουν το μυαλό και το σώμα στη μέθοδο Pilates, χρειάζονται την πνευματική συγκέντρωση του ασκούμενου, η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα. Με αυτόν τον τύπο άσκησης, η ποιότητα της κίνησης υπερισχύει της ποσότητας. Όλοι οι εκπαιδευτές τονίζουν διαρκώς και εφαρμόζουν τις βασικές αρχές της μεθοδου, όπως η σωστή αναπνοή και η σωστή στάση του σώματος.

Δίνοντας έμφαση στην σωστή, συντονισμένη αναπνοή, τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και τη συγκέντρωση στην ομαλή ροή της κίνησης, επιτυγχάνεται η αρμονία σε όλο το σώμα. Στην πραγματικότητα, μέσω του Pilates μαθαίνετε πώς να ακούτε το σώμα σας, να αντιλαμβάνεστε και να ελέγχετε την κάθε κίνησή του.

Η μέθοδος Pilates αποτελεί μια αυτόνομη μέθοδο εκγύμνασης. Μπορεί όμως να λειτουργήσει και ως ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την εκγύμναση του σώματος αλλά και ως μια άριστη μέθοδος αποκατάστασης . Η φιλοσοφία της διδάσκει αρχές τις οποίες μπορούμε να μεταφέρουμε και στην καθημερινότητα μας.

Οι ασκήσεις της μεθόδου αυτής, είναι χωρισμένες σε επίπεδα, οπότε είναι ιδανικές για όλους και προσαρμόζονται σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη και τη φυσική του κατάσταση ατόμων που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τη γυμναστική αλλά και να βοηθήσει κάποιον που γυμνάζεται συστηματικά να σημειώσει επιπλέον πρόοδο στην αθλητική του δραστηριότητα.

Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την φυσική σας κατάσταση, το Pilates μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει σε όποιον το επιλέξει. Είναι γνωστό ότι κορυφαίοι αθλητές σε όλο τον κόσμο βάζουν στο πρόγραμμα της προπόνησής τους το pilates.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι οι ασκήσεις Pilates θεωρούνται κατάλληλες και για εγκύους, διότι διδάσκουν τη σωστή χρήση της αναπνοής και ενδυναμώνουν τους μύες που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη. Η μέθοδος πιλάτες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλλει αποδεδειγμένα σε έναν πιο εύκολο και πιο ανώδυνο τοκετό σύμφωνα με το American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG).

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η μέθοδος πιλάτες μπορεί να σας βοηθήσει στη συνολική εκγύμναση του σώματός σας, βοηθώντας σας παράλληλα σε πολλά επίπεδα, ακόμη και στον τρόπο σκέψης και δράσης στην καθημερινότητά σας, άρα έχετε πολλούς λόγους να ξεκινήσετε άμεσα!

Το pilates απευθύνεται σε όλους. Σύμφωνα δε με τον εμπνευστή του, Joseph Pilates, στα πρώτα δέκα μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, στα είκοσι τη βλέπουν οι άλλοι και στα τριάντα έχεις ένα καινούριο σώμα!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.