Καλωσήλθατε στο Angels World

Ένας κόσμος κατασκευασμένος απο 3 Αγγέλους

Follow us

Βασικά, καλημέρα σας…

Βασικά, καλημέρα σας…

Έρχεται μια στιγμή που νιώθεις ότι θέλεις να πεις πολλά αλλά πάλι λες “δε βαριέσαι”. Που να σου λέω, που να σου εξηγώ…

Καλύτερα να μη μιλήσω. Θα τα πω και θα τα ξαναπω σε εμένα. Θα την βρω την άκρη του νήματος.

Ξέρεις όμως αυτή η άκρη, ενώ πριν μπορεί να φαινόταν στον ορίζοντα, να ήταν μια ευθεία μπροστά, χάνεται κάπου μέσα στο μπλεγμένο κουβάρι που δημιουργείται μέσα σε ένα χώρο που πόσο μεγάλος να είναι πια. Μέσα σε ένα μυαλό.

Αν το πράγμα σταματούσε ως εκεί, όλα θα ήταν σχετικά καλά και σχετικά ελεγχόμενα. Όμως υπάρχει ένα καλωδιάκι. Πονηρό, ύπουλο, όπως θέλεις πες το. Είναι εκείνο που συνδέει τον εγκέφαλο με την καρδιά. Χοντρικά και απλοποιημένα η περιγραφη, οκ; Μην παρεξηγηθούμε κιόλας, μην ξεχάσουμε την ιατρική μας ιδιότητα.

Σκέφτεται λοιπόν το ρετιρέ, στέλνει μηνυματάκι στην καρδιά, αρχίζει κι αυτή να νιώθει, να μετράει συναισθήματα, κι εκεί αρχίζει το καλό μπάχαλο. Τα σενάρια πολλά. Πολλές φορές με δραματική εξέλιξη ανάλογα με την ισορροπία μεταξύ των δυο οργάνων.

Αν σταματήσεις να μιλάς, με τον καιρό συνηθίζεις τη σιωπή. Στην αρχή μπορεί να είναι άμυνα, καταφύγιο, καλή κρυψώνα, αργότερα όμως μπορεί να γίνει φυλακή, βασανιστήριο, ασήκωτο βάρος.

Για να μην πλατιάζουμε, για να μην ξαναλέμε πράγματα χιλιοειπωμένα, να περάσουμε σε ένα συμπέρασμα.

Μιλήστε! Δείτε το σαν μια εκτόνωση σκέψεων, προβληματισμών και συναισθημάτων. Θα σας έλεγα κάντε διαλογισμό, αλλά δεν έχω ασχοληθεί και δεν έχω άποψη.

Μιλήστε! Που να ξέρει ο διπλανός τι έχετε μέσα σας; Που να φανταστεί και πως να μαντέψει ότι χρειάζεστε βοήθεια σε οτιδήποτε;

Θα μου πείτε ότι έχετε “ξεμάθει” να ανοίγεστε. Σε ποιόν και με τι συνέπειες; Εντάξει. Κάποιος θα υπάρχει που ίσως τώρα δε σας περνάει καν από το μυαλό.

Κι αν είναι τόσο δύσκολο να ανοίξετε τα χείλη σας και να προφέρετε μερικές λέξεις, αρχίστε με τον καθρέφτη που τουλάχιστον δε θα απαντήσει, φαντάζομαι. Πάρτε κάποιον τηλέφωνο ή έστω στείλτε μήνυμα.

Αν δεν ξέρετε πως να αρχίσετε την κουβέντα, πείτε τρεις λεξούλες τώρα, όπως έκανα κι εγώ: “Βασικά, καλημέρα σας…” και μετά όλα θα έρθουν σιγά σιγά.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.